Hotel Brosundet skifter ut teppene med kvalitetsgulvI etappevis skifter Hotel Brosundet ut teppene i alle sine gulvflater med stilig eikegulv en ærverdig sjøbod verdig. Nå er selskapet Maritime Polarwood ferdig med enda en etasje.

Lars Haga i Marine Polarwood og hotelldirektør Camilla Espeseth er fornøyd med hvordan de nye gulvene til hotellet har blitt. Nå er 3.etasje i hotellet, samt fellesarealene i resepsjonsområdet ferdig.

Alle som har vært innom Hotel Brosundet i Apotekergata får raskt forståelse for at hotellet er noe helt for seg selv.

Plassert i det som en gang var ei gammel sjøbod, med koselige fellesarealer, lyse og effektive møterom, og ikke minst rom med en helt spesiell utsikt mot selve Brosundet. Klart at også gulvene er viktig i et slikt hotell.

-Vi har tidligere tatt fellesarealene i og rundt resepsjonsområdet, spisesalen og møterommene. Nå har vi konsentrert oss om 3.etasje, forteller hotelldirektør Camilla Espeseth.

Hun sier gjestene er svært fornøyd med endringene.

-Å fjerne teppene har mange fordeler. For gjestene er det kanskje snakk om allergier, og for vår del er det betraktelig enklere å holde rent og pent, sier hun.

Fagmannen hun har på jobben er Lars Haga og gjengen hans i Maritim Polarwood.

For det er nemlig ikke bare å velge tregulv, og la det stå til.

-Nei, det er nok slik at tre er materialer der hver tresort har sin helt spesielle egenskap. Her har vi valgt solid eikeplank og med blant annet god lydisolering under. Det bråker ikke når en går på dette gulvet, sier han.

(Fortsetter under).

Hotel Brosundet er et hotell med mange særegenheter som gjestene setter stor pris på. Det gjelder også de nye gulvene Maritime Polarwood har lagt i rommene i 3.etasje og i fellesarealene i det som før var ei av byens sjøboder.

-Angående bråk. Er det utfordrende å jobbe på et hotell som samtidig har gjester?

-Nei, vi tar hensyn og jobber svært stille. Vi starter ikke opp ei sirkelsag klokken åtte på kvelden, eller med døra åpen.

Vi tar rom for rom i etasjen, og gjestene skal merke så lite til oss som mulig, sier Haga. Espeseth er enig.

-Vi har opplevd lite bråk, og gjestene har ikke klaget. Nå legger vi dette arbeidet utenfor høysesongen, men det er jo alltid gjester her, så hensyn må en ta, sier hun.

Hotel Brosundet har fem etasjer og 131 gjesterom inklusive Moljefyret. Når nå 3.etasje står ferdig med nye gulv på alle rom så står neste etasje for tur.

-Når vi eventuelt starter med det er ikke avgjort enda, sier Espeseth som mener arbeidet har gått raskt.

-De begynte 2.januar og ferdig nå, så dette har gått raskt, sier hun.

Maritime Polarwood har hatt fem snekkere som har jobbet med prosjektet, og det er en tøff jobb med tanke på slitasje.

-Du vet det tar på å jobbe lavt med gulv over tid. Derfor rullerer vi litt slik at en får andre snekkerjobber inn i mellom, forteller Haga.

Nå har selskapet, som har spesialisert seg på nettopp gulv, åpnet et eget studio for kunder som vil skifte ut gulvene sine.

-Det heter Haga Gulvstudio og er plassert i Breivika. Der kan kundene komme for å se på forskjellige løsninger og tresorter som kan benyttes, for som sagt; tre kan være så mangt.

Her på Hotel Brosundet har de valgt et stilig eikegulv jeg mener passer godt inn. Et eksempel på godt overveid gulvvalg forteller Haga.