Golf er for alle og til glede for mangeGolfsporten er nok omgitt av noen myter. At det kun er en sport for ”fiffen”, eller at det koster skjorta å være med. Ålesund Golfklubb skyter disse mytene i senk, blant annet med gruppa GGG – Golf-Grønn-Glede.

Gro Kristiansen (f.v), Sissel Sunde og Grete Eikrem er instruktører for Golf - Grønn - Glede på Moa golfbane. De ønsker at flere skal få oppleve gleden med å spille golf.

Den eneste myten som nok kan bekreftes er faren for å bli hekta.

-Ja du kan virkelig bli bitt av basillen. Bare å se på oss det, sier instruktør Gro Kristiansen lattermildt. For når hun og instruktørmakkerne Sissel Sunde og Grete Eikrem samler gjengen i GGG gruppa, ja da er det sosiale like viktig som ”hole in one”.

-Dette er et lavterskeltilbud for alle som gjerne vil prøve golf, men som har en kronisk sykdom, eller som trenger ekstra oppfølging på andre måter, forteller Grete Eikrem.

-Hver tirsdag mellom klokken 11.00 og 14.00 samles GGG-gjengen på Moa golfbane, og en trenger ikke rase av gårde for å kjøpe utstyr. Det kan en låne her, legger hun til.

Hun har rett. Ingen kjøper hoppski før de har stått på toppen av en hoppbakke. En kjøper heller ikke golfutstyr før en har prøvd litt, men sjansen for at du gjør det er stor. Her henviser vi igjen til den nevnte basillen.

-Faktisk er det langt fra nødvendig å kjøpe dyrt utstyr. Det finnes mange gode og rimelige muligheter for å skaffe seg det, sier Sissel Sunde.

Golf – Grønn – Glede. GGG gruppa skal spille golf, få være ute i det grønne, og få oppleve gleden av en sport som faktisk gir god helseeffekt, for en slår, går og stopper. Og når spillet fenger så blir alle skrittene en tar noe helt annet enn et pliktløp.

(Fortsetter under).

GGG-gjengen øver på de avgjørende slagene inn mot hullet, der de må "putte" ballen i hullet på så få slag som mulig.

-Vi er jo på Sunnmøre, så litt gode klær inn i mellom er ikke så dumt. Men en får oppleve fellesskapet, en får bevegd seg, og ikke minst ha det moro, sier Sissel.

Ålesund Golfklubb har flere grupper med spillere, i tillegg til gjengen i GGG.

-Vi har kurset ”Veien til golf”, noe en må ha for å lære sporten og sikkerheten rundt. For også golf kan gi skader, sier Sissel Sunde.

-Det fine er at en får låne utstyr med klubben, og at en faktisk er medlem og forsikret så lenge en går i kurset. Etter endt kurs blir en plassert i den gruppen de skal tilhøre, sier hun.

De tre instruktørene er klare på at dette er noe alle kan være med på. Uansett utfordringer, og hvor høy en opplever dørterskelen hjemme. For her er det snakk om å kaste seg ut i det og bli med.

-Den eldste vi har med nå er 85 år, så alder er ingen hindring, forteller Grete Eikrem.

Bypatrioten har lest seg opp. For to ting vil du nok oppleve som fersk golfspiller. Først en ”duff”, som resulterer i en ”divot”.

Altså; En duff er et slag der du treffer bakken før ballen. Og en divot er et oppslått torvstykke. Men du er nok tilgitt allerede før første divot. For nå du står klar på teeing ground (utslagssted) og det er tee time (tidspunkt for start), ja da er det bare å la golfsportens gleder fange deg.