Gjør grep for renere byBypatrulje som rydder i sentrum, daglig tømming av søppelbøtter og lengre åpningstider på offentlige toalett, står på tiltakslisten når Ålesund ruster seg for å bli en enda bedre sommerby å besøke.

Ålesund kommune tar grep for en renere sommerby. Ett av flere tiltak er egen Bypatrulje i samarbeid med Ålesund sentrumsforening.

Bypatrulje skal rydde gatene!

Allerede lørdag 11. juli starter den nyopprettede Bypatruljen med å rydde gatene daglig for rusk og rask som har føket utover. Patruljen er opprettet i samarbeid med Ålesund sentrumsforening og gjort mulig gjennom tiltak fra NAV og allerede eksisterende krefter i kommunen.

-Bypatruljen skal ta vare på byen og holde den ren. Vi vil også jobbe tett sammen med handelsnæringen og Byvertene til Ålesund parkering, sier leder i Ålesund Sentrumsforening, Monica Molvær.

Det skal være to team som rydder daglig i ulike soner i sentrum, óg på Fjellstua.

- Det er viktig at vi tar vare på byen vår, og vi må vise den frem på sitt aller beste, både for alle som bor her til vanlig, og for alle de som kommer på besøk. Vi ble tatt litt på senga av alle de norske turistene som har kommet allerede, og det er veldig kjekt å se at det yrer av liv i bygatene, sier sentrumslederen.

(Fortsetter under)

Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: The best overloaded method match for 'Umbraco.Web.PublishedContentModels.Annonse.Annonse(Umbraco.Core.Models.IPublishedContent)' has some invalid arguments
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , Type , Object )
   at ASP._Page_app_plugins_singlebannerad_widget_cshtml.Execute() in d:\inetpub\bypatrioten.com\www\App_Plugins\SingleBannerAd\widget.cshtml:line 26
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in d:\inetpub\bypatrioten.com\www\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20

Dette synet har skapt diskusjoner blant byens innbyggere i lengre tid. Nå skal det bli bedre, sier Ålesund kommune.

Avfallsdunker tømmes daglig.

De kommunale avfallsdunkene vil tømmes daglig noe som vil bidra til færre fulle dunker og at fuglene dermed ikke har så mye avfall å dra utover. I følge pressemeldingen vil også Ålesund kommune vil jobbe for å få på plass bedre og kanskje smartere dunker til neste års turistsesong.

Øker tømmefrekvens på friområdene
Det er også viktig at vi tar vare på alle friområdene i kommunen. Søppeldunkene vil bli tømt hver dag når det er fint vær, også i helgene, og litt sjeldnere når været ikke er med oss, opplyser virksomhetsleder for veg, grønt og anlegg, Oddvar Kongsvik.

- Vi gjør dette for å skape en god sommar for våre egne innbyggere som bruker friområdene, og for besøkende. Vi bor i et fantastisk område, og det er kjekt å se at så mange bruker naturen, sier Kongsvik.

Han benytter også anledningen til å komme med ei oppfordring til publikum.

-Er avfallsdunken full på friområdet, er det fint om du tar med deg avfallet hjem. Søppel på avveie i naturen vil skape unødvendig forurensning, sier han.

(Fortsetter under)

Ett av flere offentlige toaletter i Ålesund sentrum får lengre åpningstid og økt renhold.

Bedre åpningstider på offentlige toalett

I turistseongen er det økt behov for tilgang til offentlige toalett, ikkje minst for båtfolket langs Skansekaia og Brosundet. Ålesund kommune ønsker å legge til rette for tiltrengte dobesøk og forlenger derfor åpningstidene for toalettet ved Paviljongen i gågata.

De offentlige toalettene får også økt renhold.

Åpningstidene på de offentlige toalettene fra 11. juli:

Paviljongen toalett:
Alle dager: 08.00-23.00.

Kremmergaarden toalett:
Hverdager: 09.00-19.00.
Lørdag og søndag: 10.00-18.00.

Korsatunnelen toalett:
Mandag – fredag: 06.00-19.45.
Lørdag: 06.00-17.45.
Søndag: 08.00-23.00.

- Ålesund skal være en attraktiv by for besøkende - og renhold, økt tømmefrekvens på avfall og tilgang på offentlege toalett er viktig for de som kommer til byen. Ålesund skal vise seg fra sin beste side, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.