Ny betalingsløsning i p-huset på Kremmergaarden(Annonsørinnhold) -Du har kanskje merket det allerede? Bommene i p-huset på Kremmergaarden er borte. -Dersom man registrerer bilnummer og betalingskort, så kjører man nå billettløst inn og ut av p-huset på Kremmergaarden, forteller Asbjørn Rørvik i Sunnmøre parkering.

-Det enkleste er å laste ned appen og registrere bil og betalingskort, men du kan fortsatt betale ved automatene eller på nett innen 48 timer dersom du heller ønsker det

Det nye systemet har vært i drift en liten stund, og de ansatte i parkeringsselskapet ser at der fortsatt er litt informasjonsarbeid å gjøre, men at de aller fleste har vent seg til den nye hverdagen med skiltregistrering.

-I dag har man tre muligheter for å betale i p-huset på Kremmergaarden; man kan laste ned appen FlexiPark og registrere seg med bilnummer og betalingskort. Da kjører man billettløst inn og ut og blir trukket for parkeringstid direkte. Så kan man betale via nettsiden www.sunnmoreparkering.no, eller ganske enkelt benytte automaten som før. Da registrerer man bilnummeret på automaten ved avreise, får opp hvor mye man skal betale og gjør opp der og da, sier Rørvik.

(Fortsetter under)

Trafikkbetjent Morten Øhlen, er på plass for å hjelpe publikum i p-huset på Kremmergaarden.

Bypatrioten klarer ikke dy seg og må rett og slett spør hvorfor der skal være så mange ulike betalingssystemer i ett og samme bysentrum?

-Det er dessverre ikke bare i Ålesund, men i de fleste byer og noe vi jobber med. Frem til nå er den enkle grunnen at der er flere aktører på markedet, med ulike løsninger og i enkelte tilfeller et økonomisk spørsmål. Det er et system i dag som kan brukes over alt som heter EasyPark, men da bør kundene også vite at der kommer et pålegg på 15 prosent, noe det ikke gjør på de løsningene vi benytter, forklarer han.

Til høsten innføres skiltregistrering og FlexiPark også i p-husene på Torghallen og Brunholmen.

-Vi vil bare være sikre på at alt fungerer som det skal og bli godt kjent med systemet før det innføres også i de resterende parkeringshusene våre, sier han.