Til toppen

Gaminghelg på Terminalen

I fjor startet Tafjord med Gaming Zone på Sommerfesten. Denne helgen tar de det hele litt videre og arrangerer to dagers event på Terminalen med stor spillglede og flotte premier.

Teamet til Tafjord gleder seg til ei helg med gaming.

FIFA, Mario Kart og Tekken. Noe du har hørt om? Her snakker vi om dataspill som vil stå svært sentralt når Tafjord, sammen med Telia arrangerer Nyttårsturnering og Gaming Zone på Terminalen over to dager denne helgen.

Turnering

Det hele startet i fjord under Sommerfesten på Giske med Gaming Zone i regi av Tafjord. Og deres tilbud inne på Øygardshallen ble en suksess.

-Gaming Zone ble svært godt mottatt på Sommerfesten, og nå arrangerer vi to dager med gaming, og da Nyttårsturnering fredag og Gaming Zone lørdag denne helgen, forteller Ruth Braute, som er digital markedsfører i Tafjord Connect.

Gaming har blitt svært populært, og det arrangeres store mesterskap over hele verden. For også her blir det kåringer.

-Nyttårsturneringen fredag kveld er for de over 18.år. Her skal vi kåre den beste FIFA-spilleren i området.
For de som foretrekker Tekken og Mario Kart blir det uhøytidelige konkurranser utover kvelden. Og det er selvfølgelig mulig å komme som publikum, men siden dette er på kveldstid blir det 18. års aldersgrense denne kvelden. Dørene åpnes 18.00, og turneringen starter 19.00. Vi holder på utover kvelden til vi er ferdige, forteller Ruth.

Gaming Zone under Sommerfesten på Giske ble en suksess. Og på terminalen blir det VR-briller, turneringer, forskjellige spill og mye moro.

-Og her blir det premier å hente?
-Ja. Flotte premier er det også. FIFA vinneren får 7.000 kroner, og andreplassen gir 3.000 kroner. For de som vinner Tekken og Mario Kart blir det to todagerspass hver, sier hun.

Gaming Zone

Lørdag blir som en familiedag der endelig også de yngste kan komme. Storfint besøk blir det også denne dagen.

-Lørdag åpner vi Gaming Zone på samme sted fra klokken 11.00 til 16.00, og her er det åpent for alle. Gratis er det også, og vi bruker et proaktivt køsystem som gjør at en enkelt kan spille de spillene en vil prøve seg på. Dette gjør at alle får beskjed når det er deres tur til å spille.

-Vi får også besøk av Tonje Gilje og Jonas Lihaug, to av de største gamerne på YouTube, og en kan faktisk få mulighet til å spille mot disse.

Mange, og spesielt de yngste kjenner godt til Tonje Gilje og Jonas Lihaug. Begge er programledere for FlippKlipp på NRK Super, i tillegg til å være gamere på YouTube. Lørdag kommer de til Terminalen.

-De yngste kjenner nok disse to godt, men hva kan en si om dem?
-Tonje er en norsk programleder og aktiv på YouTube. Hun leder FlippKlipp på NRK Super og er spillanmelder for kanalen. Tonje er et stort forbilde for mange unge, og kanskje spesielt for jenter som driver med gaming.
Jonas er også youtuber og programleder for FlippKlipp på NRK Super, som Tonje. Noen kjenner han kanskje igjen fra Forræder på TV2 i fjor høst. Jonas spiller blant annet mye Minecraft og Among us.

Gaming for alle

-Men hva er det som får Tafjord til å arrangere noe slikt som dette?
-Gaming er nært knyttet opp mot tjenestene vi leverer, nemlig internett via fiber, og er det noen som er opptatt av stabil linje og kapasitet på internett så er det jo nettopp de som driver med gaming, forteller hun.

-Samtidig støtter vi opp om veldig mange ulike fritidsaktiviteter for barn og unge, spesielt idrett. Derfor ønsker vi å rette mer fokus på denne stadig voksende aktiviteten vi synes er veldig viktig.
Gaming er jo noe mange tradisjonelt har sett litt ned på, men fakta er at det er mye positivt med denne aktiviteten. For den inkluderer alle, uansett fysikk eller sosiale utfordringer. For her er alle en del av fellesskapet, sier Ruth Braute.