Første spadetak for Slinningsbålet 2017Det er et tydelig vårtegn i Ålesund. Når bålgjengen siger ned mot Slinningsodden. De bruker påskeferien til å klargjøre området til årets bål. 

Bålgjengen er godt i gang med klargjøring av området på Slinningen i Ålesund. Eirik Giske, Anders Giske, og bålsjefene fra 2017 Yngve Osvold og Simon Eiken (Opptatt i minigraveren).

Straks byggestart

De er i full sving med minigraver, grafse og pågangsmot. Påskeferien kommer som bestilt for gjengen på Slinningsodden. Nå får de endelig noen dager i strekk for å klargjøre området.

Minnet om fjorårets verdensrekord sitter fortsatt godt i, men de er helt klare på at året i år blir annerledes. 

- Vi skal bygge et veldig fint bål, men verdensrekord blir det ikke. I stedet satser vi på å lage et flott bål og satse litt mer på arrangementet rundt. Vi ønsker å få på plass både musikk og god stemning for hele familien, forteller Simon Rønneberg Eiken ut luka på minigraveren. I grøfta legges strømkabler, mens resten av gjengen rydder spor fra fjoråret. 

 

Pallene på plass
Pallene de trenger til årets bål er allerede på plass. 900 paller på to dager.

– Innsamlingen gikk fort den i år. Nå er det ikke lenge til vi skal ha de over på holmen. I mai setter vi i gang, forteller Eirik Giske. 

Nye bålsjefer
Alexander Heen, fjorårets bålsjef, er hjemme på perm fra Befalsskolen og er selvsagt med på påskedugnaden.  

– Det er rart å skulle følge det hele fra sidelinjen, men jeg hjelper til med det jeg kan. Det blir nok mest administrative oppgaver denne gangen. Jeg håper å få med meg innspurten og tenningen av årets bål. Det må jeg få til, sier Heen som har gitt fra seg stafettpinnen til Andreas Bekjorden og Øystein Skutvik.

Årets bålsjefer
– Det er en stor oppgave. Vi er glade, men også spent. Det er jo ei stor oppgave med mye ansvar, og det er ei ære å bli valgt. Den viktigste delen av jobben er å sørge for et godt samhold og at gjengen har det kjekt underveis, forteller de. 

 

Fjorårets bålsjef Alexander Heen håper å få med seg innspurten. Foto: Trine Klemetsen

Nye bålsjefer klare til innsats. Andreas Bekjordet og Øystein Skutvik.