Flytter Brudeegget til BåtfestivalenOnsdag setter vi seil aldeles, for da åpner årets Båtfestival. Og i år har arrangøren flere nyheter å heise i masta. Blant annet skal selveste Brudeegget flyttes til Dronning Sonjas plass.

Riggegjengen har allerede startet på jobben med å få ting på plass. Fra venstre: Prosjektledere Monica Molvær og Rolf Ivar Østensen. Videre Magnus Skaugseth fra Ålesund Båtfestival, Jørgen Mek fra Teltpartner, Eirik Langva fra Ålesund Båtfestival og Laimonas Samoska fra Teltpartner.

-Det stemmer. I år skal vi ha Maritim historisk arena på Dronning Sonjas plass, og da har vi vært så heldige å få flytta Brudeegget fra Aalesunds museum på Grimmerhaugen, forteller Rolf Ivar Østensen, som sammen med Monica Molvær er prosjektledere for Båtfestivalen.

-Tirsdag skal Brudeegget fraktes fra Grimmerhaugen og ned til Dronning Sonjas plass der Sunnmøre Museum og Fiskerumuseet vil gi en god innføring i byens historie, ikke minst historia om nettopp Brudeegget.

De som vil kan også bli med på ”Rollo-turen”, et populært innslag for turister som kommer til byen, men som under Båtfestivalen vil bli lagt opp for å gi oss lokale en underholdende innføring i historien rundt Rollo.

Allerede nå har riggegjengen fått opp to telt, et på St. Olavs plass, og et på nettopp Dronning Sonjas plass. Og for de som savner en god ålesundsk Seilerpatent skal gå dit.

(Fortsetter under).

Det blir liv og røre både i Skansegata, gågata, på Dronning Sonjas plass, og ikke minst i selve Brosundet.

-Ja, der vil vi, i forbindelse med Maritim historisk arena ha en kafé med god gammal ålesundsmat, og da er en god ”Seiler” en selvfølge, sammen med en masse andre nostalgiske retter, sier Monica Molvær.

Monica og Rolf Ivar lover full trøkk både i gågata og i messeområdet langs Skansegata.

-Det blir en masse utstillere i teltene langs Skansegate, samt i gågata. Noen blir vi kanskje nødt til å plassere på Dronning Sonjas plass, så det skal skje ting flere plasser. For ikke å snakke om i selve sundet, sier Rolf Ivar.

-Som i fjor skal Redningsselskapet, sammen med nødetatene vise en livredningsdemonstrasjon der også ambulansehelikopteret settes inn. Dette skjer på fredag klokken 15.00. Det blir også mulig for barn å ta en tur med Elias i Brosundet.

I tillegg blir det havnesvømmekonkurranse på lørdag klokken 14.00 i samarbeid med Aalesund Svømme- og Livredningsklubb, forteller han.

(Fortsetter under).

Båtfestivalen gjentar suksessen fra i fjor med flyshow over og rundt byen. I tillegg blir det mye nytt å oppleve under årets festival.

-Og så skal det jo skje en masse på scena på St. Olavs plass, sier Monica og trekker raskt fram publikumsfavoritter som Vassendgutane torsdag og Horizons Project på lørdag.

-På onsdag skal det hele åpnes, og det står Kristin Krohn Devold for, før det blir UKM konsert. Dette skjer klokken 17.00.

Fredag kommer en god gammel traver; Allsang på Sankten. Her åpnes portene klokken 20.00 til noen fine timer med sang, under ledelse av kapellmester Håvard Sveås med band.

Gaute Ormåsen, Rikke Lie, Silje Kristin Titlestad og Maria Holand Tøsse går på scena, sier hun.

-Men hva med trafikken, nå når store deler av byen er avstengt?

-Løvenvoldkrysset som nå er stengt grunnet arbeid vil åpnes slik at trafikken kan gå gjennom Storgata.

Skansegata blir åpen i en fil fra Aksla parkering, slik at det er mulig å parkere der, for så å komme seg ut etterpå.

St.Olavs plass blir stengt, sier Rolf Ivar.

Programmet er langt for de fire dagene årets Båtfestival skal arrangeres.

Tivoli, helikoptersigtseeing, bryboardshow, forrykende flyshow, karnevalstog og mye mer kan du lese om på nettsidene til Båtfestivalen.

Og ønsker du billetter til arrangementene på St. Olavs plass, så får du kjøpt dem på TicketCo.