Fiks mobilen på torgetNoen har kanskje allerede lagt merke til nok en ny bod på Kiperviktorget. Denne gangen er det ikke mat, men nå får du jammen også fikset mobilen din. Midt på byens torg. (Tekst/foto: LinnCe Rønneberg)

Observante bypatrioter har kanskje allerede oppdaget den nye boden på Kiperviktorget.

Andre har kanskje også lagt merke til at iFix Phones, som tidligere reparerte ødelagte telefoner fra butikklokalet i Keiser Willhelmsgate er borte, og at de har skiftet navn på Facebook. Det henger sammen. iPhonefixer´n har tatt over, og de har valgt å flytte ut på fortauskanten.

I ni år har Hans Christian Brændedal drevet iPhonefixer´n i Kristiansund. I starten holdt han på hjemmefra, men døren ble til stadigheter rent ned av folk som hadde dårlig batteritid eller hadde klart å knuse skjermen. Det var da han kom på å kjøpe boden, som fram til nå har gledet mange kristiansundere.

(fortsetter under)

William Dyrøy ser et behov for en plass å fikse telefonen midt i byen. -Vi åpnet lørdag og tilbakemeldingene er allerede gode, så dette ser jeg positivt på.

Han ser fram til å kunne hjelpe ålesunderne. Rett fra fortauskanten, og midt blant folk.
– Det er en lang historie til hvorfor jeg kjøpte boden. Jeg jobbet som ingeniør fram til oljekrisa. Samtidig har jeg reparert iPhone på siden. Så jeg har holdt på med dette siden 2010, men har jobbet fulltid fra boden siden 2015, forklarer Brændedal.

Så boden har stått plassert i Kristiansund i 3,5 år før den nå havnet i Ålesund. Nå flytter han inn i egne lokaler i Kristiansund. Samtidig som han begynte flyttingen like før jul, ble iFix Phones nedlagt.
– De som jobbet der ble da arbeidsledig. Jeg fikk kjøpe opp iFix, og har ansatt de som jobbet der tidligere. De er godt innarbeid og kan dette, forklarer han.

(Fortsetter under)

Kiperviktorget i Ålesund har nå fem faste vogner med tilbud hele uken, og i følge ryktene er enda flere på vei. Tenk det da. På det som tidligere var kjent som en "død" plass. Nå er her aktivitet hele døgnet, et syn som gleder Bypatrioten!

Selv bor han i Kristiansund, men var innom Ålesund og så på lokaler på Moa, og de gamle lokalene til iFix Phones.
– Jeg er ikke så innmari kjent i Ålesund, men jeg var innom Moa og så ette lokaler og jeg fikk se de gamle lokalene til iFix Phones. Det var greie lokaler, men man vises mye bedre i bybildet om man e på torget.Det å være i en bod er lite og veldig effektivt, så jeg ser positivt på det å ha en bod på Kiperviktorget, det er veldig sentralt, mener Brøndedal. Han legger til at det ikke er umulig at det blir et «fastere» lokale etterhvert, men at han iPhonefixer´n enn så lenge blir på Kiperviktorget.

Allerede første åpningsdag var det flere innom. Selv er Brændedal veldig spent, men så langt har det kommet mange gode tilbakemeldinger.
– Alt har vært veldig positivt til nå. Når man driver bod kan en egentlig velge litt selv når en vil ha åpent, men vi har sett at det er gunstig å ha faste åpningstider. Jeg er spent på om det blir like bra som det har vært disse årene i Kristiansund, avslutter han.

Jippi sier Bypatrioten, som trolig blir en av mange faste kunder ;)