En siste te-dansI dag var siste dagen som eiere for Ålesund Restaurantdrift. De ble takket av med en god "gammeldags" te-dans på Keiser´n. Til stor glede for publikum, trubadurer og samarbeidspartnere som møtte opp. 

Søstrene Bjørg Eli Jansen, Aina Irene Jansen og Oddveig Johanne Sulesund var klare for dagens te-dans.

Gode minner!

-Da jeg hørte de skulle ha te-dans hev jeg hendene i været og ropte guuuu´ det skal jeg ha med meg, sier Bjørg Eli Jansen og latteren braker løs rundt bordet. Her har de slått seg ned. Tre søstre som alle ville ha med seg denne lørdagsformiddagen på Keiser´n i Ålesund sentrum. Mimrefaktoren er høy. Skyhøy.

-Det er så kjekt å treffe gamle kollegaer, venner og gjester. Tenk det er 19 år siden jeg slutta på Mølla, sier Aina Irene Jansen og legger til at dette handler om gode minner. Praten raser av gårde om tidligere tider. -På 80-tallet var jeg i byen tre til fire ganger i uka bare for å danse. Det er heilt sant. Det var så god dansemusikk, sier Aina. Vi dansa over alt! Storesøster Bjørg Eli er på banen igjen. - Husker du, husker du dansegulvet på Parken. Der også var det te-dans. Så var gulvet heilt rundt. Å Rohdiiiiin, det var så gøy. Søster nummer tre parerer. -Ikke se på meg når det er snakk om dans på 80-tallet. Jeg fikk tre barn før jeg var 29, sier hun og de ler høyt i kor. Igjen.

(Fortsetter under)

En velfortjent skål for Ålesund Restaurantdrift!

Alf Aarseth i Flan Booking har gitt alle ansatte fri for å være med på festen. I dag satte han rett og slett igjen bilen og tok bussen til byen.

-Det er klart dette må markeres. Ålesund Restaurantdrift har vært vår største og mest trofaste kunde gjennom 25 år. Vi startet opp businessen samtidig, sier Aarseth som er størst i landet på nettopp trubadurer. De har i dag 25-30 faste trubadurer i stallen. De reiser rundt og underholder i hele landet, og Keiser´n har vært en viktig plass.
-Trubadurene er ekte. Det er live der og da, og det liker publikum, sier Aarseth som legger til at dette er den gruppen musikere han har størst respekt for.

-De står på scenen, ofte helt alene, og de leverer. Noen er rå på gitar, andre på vokalprestasjoner og noen på ren underholdning og de leverer. Hver eneste gang, uten noen form for fiksfakseri, sier han.

To glade trubadurer Jan Ketil Duaas "Drengen" og Idar Godø.

-Det er en livsstil. Vi har prøvd å holde oss unna begge to. For deg holdt det vel i en måned, sier «Drengen» til Idag Godø, som nikker bekreftende. Han har prøvd å holde opp. På ordentlig, men men det gikk ikke som planlangt. -Det ligger i blodet dette. Jeg prøvde å ta ei pause, men ble rastløs. Det var bare å begynne på igjen, sier Idar.

Keiser´n har betydd mye for de begge og de er glad for at plassen videreføres med nye eiere.

-Oppdragene vi har fått her opp gjennom tidene har stått for bunnlinja til mange. Honoraret har finansiert en del gitarer kan du trygt si, kommer det fra Drengen som har hatt faste oppdrag her siden midten av 90-tallet.

-Klarte du jobben på Keiser´n så stod liksom resten av landet for tur. Da hadde du bestått testen, sier Idar.

(Fortsetter under)

Rolf-André Kvalø lover at Keiser´n fortsetter som før.

Nye eiere

Det er Rolf-André Kvalø (33) og Odd Johan Fiskerstrand (30) står bak oppkjøpet og som nå tar over. De driver i dag også det populære utestedet Brooklyn 24/26, som holder til i samme bygg som Keiser´n, Toldboden og Big Horn Steakhouse. De lover at Keiser´n fortsetter som før.

-Keiser´n er Keiser´n. Man tuller ikke med noe som funker, sier Rolf-André som allerede har booket trubadurer frem til jul. -Det kjekkeste av alt er at de ansatte også blir med videre. Det eneste vi skal gjøre nå er å fikse litt. Elektrikeren er allerede i gang, sier Kvalø.

God stemning!

Hilde Schrøder blir med videre. Selv om hun i dag også jobber full tid i hjemmesjukepleien klarer hun ikke gi helt slipp. -Det handler om folkene og stemningen, sier hun.

Kjente byfjes tok turen for en siste te-dans.

God prat og mye mimring rundt bordene på Keiser´n i dag og en av de som så ut til å storkose seg var Roger Sandnes.

Alf Aarseth i Flan Booking var selvfølgelig på plass.

Trubadur Mats Lideborg åpnet te-dansen.