Til toppen

Dette er Byutvikling By Night!

Det blir garantert høy temperatur og god stemning når Moakonferansen og Bypatrioten inviterer "Byutvikling by night" på Teaterfabrikken torsdag 26. oktober. Ålesund ønsker å være det urbane midtpunktet mellom Bergen og Trondheim, men hvordan skal man lykkes med det? Hva skjer når om man ikke drar i samme retning, om vi ikke evner vi å løfte de gode sakene og spille hverandre gode? 

Trine Klemetsen, Bypatrioten og Inger Johanne Langeland, Moakonferansen mener at det er viktig å vise at man kan stå sammen i kampen for en sterk region. Nå inviterer de til debatt og  underholdning på Teaterfabrikken

Trine Klemetsen, Bypatrioten og Inger Johanne Langeland, Moakonferansen mener at det er viktig å vise at man kan stå sammen i kampen for en sterk region. Nå inviterer de til debatt og underholdning på Teaterfabrikken

Debatt

Et bredt sammensatt panel skal få anledning til å lufte sine tanker og komme med innspill når vi kaster ball, i det vi håper blir en fullsatt Teaterfabrikk. For hvordan ligger det an med regionen vår. Med byen vår? Leder vi an, eller sitter vi igjen på perrongen når toget går. Hvordan skal vi i en tid der de store sakene avgjøres, klare å jobbe sammen for å bli det urbane midtpunktet mellom Bergen og Trondheim. Posisjonering og gjennomføringsevne er viktigere enn noengang, men er vi tydelige nok? Snakker vi med en samlet stemme? Har det politiske systemet god nok kontakt med næringslivet og grasrota? Har vi god nok kultur for å spille hverandre gode eller råder ukulturen? Vi tør å spørre de vanskelige spørsmålene fordi vi mener det må til. Nettopp for å komme videre! 

For hva skjer om vi ikke klarer dette. Om vi ikke samarbeider? 

(Fortsetter under). 

 

Frp-politiker, tidligere stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik er en av flere engasjerte deltakere i vårt panel som skal diskutere regionsutviklingen.  Foto: Bjørn Inge Bergestuen.

Frp-politiker, tidligere stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik er en av flere engasjerte deltakere i vårt panel som skal diskutere regionsutviklingen. Foto: Bjørn Inge Bergestuen.

I panelet sitter: 

Dag Willy Føreland, byplanlegger Kristiansand 

Harald Tom Nesvik – tidl. parlamentarisk leder, Frp 

Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund

Kjell Nordström, foredragsholder, teknisk ingeniør, doktor i økonomi 

Ole Søvik, byplansjef i Ålesund kommune 

Ole Helge Haugen, Fylkesplansjef

Debatten ledes av Pål Bakke, Bypatrioten. 

Underholdning

Vi skal selvfølgelig la oss underholde. Vi er derfor glade for å ha med oss Ålesunds egen bypoet Herman Ekeberg som skal servere musikalske finter og betraktninger. Stand-up komiker Ørjan Liavaag har også noe på hjertet før vi drar til med pølser og pianobar hvor Hallvard Fremstad spiller opp. 

Alt dette får du for en beskjeden hundrings! 

Her kjøper du billett! 

Er du allerede påmeldt Moakonferansen er kvelden gratis, men husk å melde deg på: post@moakonferansen.no

Pål Bakke, Bypatrioten leder debatten og lover friske fraspark underveis.

Pål Bakke, Bypatrioten leder debatten og lover friske fraspark underveis.

Bypoet og musiker Herman Ekeberg kommer.

Bypoet og musiker Herman Ekeberg kommer.

Komiker Ørjan Liavaag er på plass og det spørs om ikke noen av hans karakterer har mangt å mene om regionsutvikling.

Komiker Ørjan Liavaag er på plass og det spørs om ikke noen av hans karakterer har mangt å mene om regionsutvikling.

Hallvard Fremstad står for de musikalske når det er klart for pølser og pianobar etter debatten.

Hallvard Fremstad står for de musikalske når det er klart for pølser og pianobar etter debatten.