-Det er trygt å handle



-Det er trygt å handle og gjøre nødvendige ærend, sier kommuneoverlege Olav Mestad som understreker at vi fortsatt har lavt smittetrykk i Ålesund sammenlignet med andre steder som Oslo. Det betyr ikke at vi kan slappe av!

-Vi gjør alt vi kan for å sørge for trygge rammer for publikum. At kommuneoverlegen sier at det er trygt å handle i Ålesund, gjør at vi blir enda mer positive i en vanskelig situasjon, sier senterlederne Therese Kolvik Habostad ved Ålesund Storsenter og Susanne Lunde Petersen fra Kremmergaarden

-Vi har gått ut med anbefaling om at folk nå bruker munnbind i kollektivtrafikk, på senter og butikker der man ikke kan holde minimum en meters avstand. Det betyr ikke at andre smitteverntiltak er mindre viktige. Tvert imot, understreker Mestad i et møte med næringslivet i dag.

-Den viktigste regelen er fortsatt avstand og at man holder seg hjemme ved symptomer. Det gjelder selv lette symptomer på forkjølelse. Det som gjør situasjonen ekstra vanskelig er at corona i mange tilfeller ikke gir konkrete symptomer, som igjen fører til at man smitter videre før man i det hele tatt har mistanke om at man selv er smittet, sier Mestad.

(Fortsetter under)

Stadig flere følger nå oppfordringen om å bruke munnbind. -Det er bra, men husk at det ikke erstatter andre smittervertiltak, sier kommuneoverlege Olav Mestad.

De anbefaler nå ansatte i butikker om å gå frem som et godt eksempel og bruke munnbind i møte med publikum.

-De ansatte i butikker er jo også mer utsatt da de møter svært mange i løpet av en dag, så vi anbefaler de nå å bruke munnbind. Til publikum er det viktig å si at det fortsatt er trygt å handle, ellers hadde vi strammet ytterligere inn og stengt ned. Det har vi ikke gjort, sier han.