Til toppen

David skal gi HipHop hjelp til ungdom

Fire ganger har rapperen Jonathan «Boss» Castro vært i Ålesund og hos Fellesverket Dragen med en spesiell oppgave; Å gi David Storeide opplæring sånn at han kan gi ungdom i Ålesund hjelp til å produsere sin egen musikk. Nå er han klar.
Av Fridgeir Walderhaug

Daniel (t.v) og læremester Jonathan i dyp konsentrasjon i lydstudioet til Fellesverket Dragen.

Daniel (t.v) og læremester Jonathan i dyp konsentrasjon i lydstudioet til Fellesverket Dragen.

Fra Skaregata hører du godt at der skjer ting inne i garasjeanlegget. Vi er i kjelleren hos Fellesverket Dragen. Her holder de til med egen scene, oppholdsrom og ikke minst lydstudio. 

Med fullt fokus på dataskjermen sitter David og Jonathan og lytter til musikken som akkurat er spilt inn. Fengende HipHop låter med karakteristiske kjappe tekster.

Det er fjerde gang rapperen og ungdomsarbeideren Jonathan «Boss» Castro er i Ålesund.

For over ti år siden tok Jonathan et viktig initiativ.

Han etablerte HipHop 101 på Rommen ungdomsskole ved Stover i Oslo.

Den engasjerte rapperen kom på banen med sitt innebygde samfunnsengasjement, og ønske om å arbeide med ungdom. Målet med HipHop 101 hadde han klart for seg.

– Jeg ønsket å hjelpe ungdom med å skape sin egen musikk og scenekunst innenfor sjangrene HipHop og rap. Min rolle er rett og slett å veilede ungdom, forme talentene deres og koordinere ting slik at de kan holde egne konserter, forteller han.

(Fortsetter under).

Mat er viktig etter ei økt i studio. (F.v) Jonathan, David, Christian, Simon og koordinator i Røde Kors, Kine Trangsrud.

Mat er viktig etter ei økt i studio. (F.v) Jonathan, David, Christian, Simon og koordinator i Røde Kors, Kine Trangsrud.

Prosjektet har flere samarbeidspartnere i Oslo, ikke minst Røde Kors med Fellesverket i Oslo. Også Fellesverket i Sandvika i Bærum er med på prosjekt HipHop 101. Nå skal det samme skje hos Fellesverket Dragen og Røde Kors i Ålesund.

-Dette er noe vi gleder oss til, og David er klar og skal i aksjon for ungdom mellom 13 og 15 år, sier Kine Trangsrud, som er koordinator og rådgiver for Røde Kors.

Dette er mulig fordi Jonathan har kommet og gitt sin hjelp og støtte, og vist David hvordan han jobber.

Og ikke minst viktig, at Stiftelsen Kjell Holm er med og sikrer David lønn. For han skal jobbe her hver tirsdag med ungdom som booker tid med ham, forteller hun.

David selv elsker musikk, og nå er han klar.

-Etter at vi framførte materialet vårt på The North West følte jeg sterkt en glede av å formidle musikk, og å få være med på å lære opp folk, sier David, som opprinnelig kommer fra Thailand, men som har norsk far.

(Fortsetter under).

Godt samhold skaper trivsel. (F.v) Christian Simon, David og Jonathan i studio.

Godt samhold skaper trivsel. (F.v) Christian Simon, David og Jonathan i studio.

I Norge har han bodd i fem år.

-Jeg har lyst å jobbe med musikk som et yrke i framtiden. Lage melodier, sier han.

Sammen med Daniel og Jonathan er også Simon Daniel og Christian Grønmyr. Begge er rappere og danser HipHop.

-Vi har begge holdt på noen år, og har vært med på Fargespill, forteller Christian.

-Rapper dere om spesielle temaer?

-Nei, egentlig ikke. Vi rapper om det som kommer, på en måte. Ting som skjer, sier Simen.

Begge er i målgruppa til prosjektet David nå skal videreføre. Nå kan han være med på å gi innspill både til melodi og tekst for unge sjeler som ønsker å komme fram med musikken sin.

David er klar.