Byvertene på plass-Nesten uvirkelig å få en sommerjobb som dette, sier 15-åringene fra Hessa som er årets byverter. Les mer: 

Fra venstre: Are Breivik (15) og Alex Hagerup (15) mener de har fått drømmejobben.

Vi treffer de inne i lokalene hos Ålesund Parkering hvor de er i full gang med dagens opplæring og terping. De to 15-åringene er nemlig plukket ut til å være årets byverter, og folk, de spør om det meste. 
 
-Jeg kjenner jo byen min litt, men etter å ha fått denne jobben har jeg måttet lære med mye nytt sier Alex Hagerup. 
 
Byvertene er finansiert av Ålesund parkering som satte i gang prosjektet etter at de så at der var ekstra behov for å komme ut med god informasjon, spesielt om sommeren. 

(Fortsetter under)

Roar Salen i Ålesund parkering mener det er viktig å være synlig med ekstra service til alle besøkende som tar turen til Ålesund og håper folk vil ta godt imot de unge byvertene.

-De hjelper byens publikum med det meste, forteller Roar Salen i Ålesund Parkering. Først og fremst er det jo viktig for oss at de veileder med parkering. I år har de spesielt fokus på Kremmergaarden som har fått nytt betalingssystem, men også bobilparkeringen, sier han.

-Når de først er ute i bygatene har det vært viktig for oss at de også kan hjelpe andre som de treffer på sin vei. Derfor har vi brukt god tid på å ta de med ut på hotellene og attraksjonene vi har i nær tilknytning til sentrum, forklarer Salen. 

(Fortsetter under)

De to byvertene er klare for å ta til på dagens runde bybildet!

De to er svært fornøyde med å ha klart å kapre «drømmejobben» som de best beskriver det som. 
 
-Bare det å klare å få en sommerjobb i det hele tatt, med korona og alt rundt det, i tillegg til at vi er så unge, er nesten som å trekke vinnerloddet, sier Hagerup som gleder seg over å skulle traske gatelangs hele sommeren. 
 
-Vi får hvertfall mye frisk luft, også treffer vi veldig mange hyggelige mennesker, sier Are Breivik som legger til at det ikke hadde gjort noe om sommerværet kom tilbake. 
 
-Men det gjør det nok, sier han optimistisk før de forsvinner ut av kontorene til tjeneste for Ålesund by.