Til toppen

\ loading=

Bli med på sommerskole!

Sommerskolene fikk skikkelig fotfeste under pandemien, og kreative tilbud dukket opp med spennende og lærerike aktiviteter for barn og unge. Flere av tilbudene fortsetter, og nye kommer fortsatt til. Her er fire forslag til sommerskoler i Ålesund denne sommeren.

Sjøcamp med AaSLK og Redningsselskapet (Gratis)

– Campen i fjor var svært vellykket, til tross for været, men vi har bestilt litt bedre forhold i år, forteller daglig leder Sture Fladmark om campen som går over sju uker fra uke 26.
– Vi har plass til 30 barn per uke, som tilsvarer totalt 210 plasser igjennom sommeren. Hvert barn deltar i ei uke fra mandag til og med fredag, kl 08.30-15.00, forteller han om tilbudet for barn fra 4.-7. klasse. Påmelding skjer via Tryggivann og får du plass kan du glede deg til ei uke med aktiviteter både på land og vann.

Sommerskole for minichefs med Norske Kokkers Landsforening M&R

Norske Kokkers Landsforening – Møre og Romsdal skal arrangere sommerskole i uke 26 for kokkespirer født mellom 2008-2010 på Borgund Videregående skole. Er du glad i å lage mat, nysgjerrig og har lyst å lære enda mer? – Skriv en søknad der du presenterer deg selv og forteller litt om din motivasjon for å vær med. Husk å ta med kontaktinformasjon, oppfordrer arrangørene. Sommerskolen koster kr. 450,- og inkluderer to måltider for dag, eget forkle og kokkekniv. Når kurset er over, inviteres foresatte til eget festmåltid! Påmelding: sissel.pilskog.brennholm@mrfylke.no

Bybadets Aquacamp

– Barna og ungdommene skal oppleve å bli tryggere i vann og få mestringsopplevelser i løpet disse dagene. Det blir også gøyale og lærerike uteaktiviteter. Vi tilrettelegger for noe undervisning og opplæring, men mest bademoro. Dagene ledes av en aktivitetsleder og en ungdomsleder. Begge med erfaring fra svømming og vannaktivitet, forteller daglig leder Lasse Hoel. Varigheten er tre dager, inkluderer lunsj og koster kr. 2400,- (Her er søskenrabatt om flere fra samme familie ønsker å være med). For mer om programmet se BYBADET

Seilskole (Gratis)

Jollegruppa i Ålesunds Seilforening vil gjerne ha flere seilere med på laget og tilbyr seilskole for barn og unge i alderen 8-13 år. – Vi har dyktige trenere som alle er erfarne og vi skal bruke Optimistjolle, opplyser arrangørene om sommerskolen som vil ha tilhold i Nørvevika. Kursene holdes i uke 26, 27 og 32. Barna trenger ifølge arrangøren ingen forkunnskaper, men de må være svømmedyktige. Seilskolen passer godt for barn som liker å være ute både i fint, og litt mindre fint vær og har interesse for aktiviteter i naturen og ved vannet. Les mer om kurset og meld deg på her.

Vet du om mer som skjer? Legg gjerne aktiviteten din inn i vår store Kulturoversikt.