Til toppen

\ loading=

Bli med på Drømmesommer 2024

- I sommerferien kan du bli med oss på uforglemmelige eventyr, skriver Ålesund kommune som inviterer til lokale turer som er tilpassa barna og unge i ulike aldersgrupper. Deltakerne kan oppleve alt fra havkajak på Nordøyane til fjellturer ved Ytste Skotet og den store festen i Norddalen. Les mer:

Legg gjerne mobilen igjen hjemme, skriver arrangørene som ønsker å gi en Drømmesommer med gode og ekte opplevelser.

Logg av for å logge på

– Dette er turer der vi danner minner for livet, og hvem vet? Kanskje du møter en ny venn – eller ti, står det i invitasjonen og har du enda ikke lagt planer, så finnes der fortsatt noen ledige plasser.

På turene, som skal foregå i ukene 26, 29 og 30, ser de helst at mobiltelefonen blir igjen hjemme.

– Vi skal ha det så kjekt sammen at den ikke blir savnet, så dette er en strålende sjanse til å logge ut av den digitale verden, og inn i virkeligheten for en stund.

Her er de ulike turene:

Bli med på drømmetur til Nordøyane. Blir ikke finere enn dette ?

Uke 26: Den store festen. Aldersgruppe 6 – 12 år.

Denne første uka i sommerferien drar vi til Norddalen, der vi bor på den gamle prestegården. Dette blir ei uke fylt med masse flotte aktiviteter, der vi på slutten av uka arrangerer den store festen. Her blir det utkledning, dans og teater. Vi skaffer mat hos den lokale bonden, og lærer oss skikk og bruk fra gamle dager.
Vi skal sove på låven, og det blir mye rom for lek og moro – padling, sykling og selvfølgelig bading, står på lista. Det blir også mulighet til å prøve seg som skuespiller og være med på å lage teater og film!

Uke 29: Ytste Skotet. Aldersgruppe 10 – 12 år

Ta på deg vesten, snør igjen snippsekken og bli med på en eventyrlig tur til Ytste Skotet.
Her vil du få oppleve en reise tilbake i tid, og få utforske verden slik som Askeladden gjorde. Vi kommer til å bo og leve som de gjorde flere generasjoner tilbake, med stell av dyr, fiske, bålfyring, og matlaging. Det vil også bli mye lek og moro med bading i elva, turer i fjellet, Tarzan-løype og mye mer.

Uke 30: Sommertur til Nordøyane. Aldersgruppe: 12 – 16 år.

Bli med til en lokal perle: Nordøyane, med hav, strand, og fjøre!
Hovedaktiviteten blir padling med hav-kajakk, og vi har med oss de dyktige instruktørene fra MAKS Harøy for å hjelpe oss med trygg gjennomføring av dette.
Ellers skal vi utforske Nordøyane med en mengde aktiviteter. Vi skal fiske og lage mat på bål, rydde plast fra havet, og snekre med drivved. Det blir også mulighet til å prøve snorkling og SUP (stand up padle board), gå på fjellturer, og dra på oppdagelsesferd med sykkel. Kanskje vi rekker å dra helt til Ona fyr?
Vi skal bo inne i skolen på Harøya. NB! Du må kunne svømme!

For mer informasjon og pris, se lenke!  

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!