Til toppen

\ loading=

Oppfordrer kvinner til å ta grep om økonomi

- Mangel på økonomisk likestilling er et problem ikke bare for den enkelte, men også for oss som samfunn, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen i Nordea som inviterer kvinner til egen økonomikveld med eksperter 7. mars.

Banksjef Aage Ellingsund Christensen oppfordrer kvinner ta større ansvar for egen økonomi og inviterer til egen temakveld og treff med eksperter og rådgivere i Nordea

– Det er mye som er skjevt og som henger igjen i gamle mønster. Mangel på økonomisk likestilling er et problem ikke bare for den enkelte, men også for oss som samfunn, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen i Nordea.

Tjener fortsatt mindre

Kvinner ligger fortsatt langt bak menn når det kommer til økonomi. De både tjener mindre og investerer mindre. Kvinner har i snitt 26 prosent lavere pensjon enn menn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) og Folketrygden. Samtidig er det fortsatt tydelig forskjell i lønn mellom kvinner og menn, hvor tall fra SSB viser at kvinners lønn tilsvarer 88,3 prosent av menns lønn.

– Slik det beveger seg nå, vil det ta 200 år før vi har økonomisk likestilling. Så det nytter ikke å bare vente på at dette retter seg opp. Vår erfaring er at det er flere grep man kan ta selv som kvinne, og oppfordringen vår er å ta mer eierskap til egen økonomi, sier han.

Ta eierskap over egen økonomi

Utviklingen er i følge banksjefen også dyster lesning, der tall fra 2023 eksempelvis viser at blant de som har tatt aktive valg med pensjonssparing ved å opprette selvvalgt egen pensjonskonto (EPK) er det en klar overvekt på 70 prosent menn mot 30 prosent kvinner.

Nå inviterer banken kvinner i Ulsteinvik, Ålesund, Molde og Kristiansund til egen økonomikveld med eksperter.

-Dette er et viktig tema for oss, og vi håper på fullt hus. Denne ettermiddagen og kvelden vil du få gode råd og tips til hvordan du kan ta eierskap over egen økonomi og gjøre deg selv mer økonomisk robust, forteller han om samlingen som skal gi påfyll av kunnskap om sparing, pensjon og økonomi og ikke minst gi forslag til helt konkrete grep man kan ta.

– Mange opplever først konsekvensene av skjevfordeling når det er for sent, eksempelvis ved skilsmisse og samlivsbrudd. Det er flere ting man kan og bør gjøre lang tid i forveien for å sikre økonomisk selvstendighet, sier Ellingsund Christensen.

Vil du være med på å snu utviklingen?  Meld deg på her!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!