Til toppen

Benny Borg feirer med konsert på Teaterfabrikken

Benny Borg, en av Norges mest folkekjære artister markerer 50-årsjubileum for utgivelsen av sin legendariske låt "Balladen om Morgan Kane". Lørdag 18. mars står han på scenen på Teaterfabrikken i Ålesund.

Bennny Borg gleder seg til å spille i Ålesund igjen. Foto: Morten Bendiksen.

Publikum kan i følge pressemeldingen se frem til en solid hitparade med mange av hans mest kjente sanger fra tidligere utgivelser.

– Det vil utvilsomt bli en kveld fylt med nostalgi og god musikk, sier Astrid Overaa på Teaterfabrikken.

Benny Borg har virkelig klart det kunststykket å holde seg aktuell som artist i en mannsalder.

«Balladen om Morgan Kane» blir nok stående som den aller største hiten hans gjennom tidene. Men også sanger som «God morgen, min kjære», «Den store dagen», «Den største reisen» og «Jeg kommer ikke tomhendt» har brent seg inn i mange nordmenns hjerter.

I 1970-og 80-årene tapetserte Benny Borg Norsktoppen med den ene hiten etter den andre. Ved ett tilfelle hadde han hele fire låter liggende der samtidig. Ikke verst av en svenske – som omsider nylig har fått norsk statsborgerskap.

Benny Borg stilte som gjesteartist da Heibergs mannskor holdt sin tradisjonelle 17. mai konsert på Sobra Scene på Avholdshjemmet i fjor.

Overrasket Ålesunderne på 17. mai

Det var ikke alle som fikk det med seg, men i fjor tilbragte Benny Borg faktisk hele 17. mai i Ålesund sentrum. Han spankulerte rundt i byen, fikk sett barnetoget med innmarsjen på Utstillingsplassen og opplevde et yrende folkeliv i strålende vær. Anledningen var at han var invitert som overraskende pauseinnslag på Heiberg Mannskors tradisjonelle 17. mai-konsert på Avholdshjemmet.

Opptredenen vakte stor begeistring og Benny viste seg som den store entertaineren han er. På slutten av konserten dirigerte han koret og publikum på «Ja vi elsker».

Publikum kan garantert forvente seg en nok en uforglemmelig opplevelse når han inntar scenen på Teaterfabrikken til helgen.

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår store Kulturkalender!

WordPress Ads