Til toppen

All fokus på kampen mot Molde

En smilende styreleder, Gunnar Haagensen møtte Bypatrioten etter mandagens krisemøte, og feide all tvil til side; Ting må skje, og en begynner mot Molde på onsdag.

Styreleder Gunnar Haagensen dro hjem etter en snau times krisemøte på Color Line Stadion.

-Hva har dere kommet fram til på møtet?

-At vi skal vinne mot Molde på onsdag, sier en smilende Gunnar Haagensen til de eneste to journalistene som hadde møtte opp på Color Line Stadion. Et magert oppmøte, tatt all ståheien i betraktning denne 1.mai-dagen, rundt AaFK og trener Lars Arne Nilsens framtidi i klubben.

Ingen hoderulling

For det var en herværende lokalavis som med bravur kunne melde at trener Lars Arne Nilsen sine dager som AaFK-trener var talte. Men helt slik ble det ikke.

-Dere har altså ikke bedrevet hoderulling på møtet?

-Nei. Det har vi ikke, og jeg tror ikke problemet vårt ligger på det nivået, men det er jo ikke til å legge skjul på at vi har hatt et krisemøte der vi må vite hva vi skal gjøre framover. Hvordan vi skal skaffe ekstra sponsorinntekter, og hvordan vi skal kunne klare å overleve. Det er dette det handler om.
Vi henger jo alle i en tynn tråd når vi ikke har poeng. Det må vi sørge for å få, og jeg har tro på at vi skal klare det, så nå må vi få opp optimismen og vinne kamper.

Leder mot Molde

-Dere gikk ut og sa at Lars Arne Nilsen skal lede laget mot Molde.

-Og det skal han.

-Det er ikke slik ment da, fra dere at budskapet til ham er at vinner du så har du jobb. Taper du så er det ut?

-Nei. Alt dette er en dynamisk prosess, og treneren har tillit, og har tillit i spillergruppa, og de har troa på at de skal klare å vinne. Det har jeg også, sier Haagensen.

Lars Arne Nilsen har ikke “mistet garderoben”, men nyter full tillit blant spillerne. Nå har styret sagt at de har tro på prosjektet hans denne sesongen, men at ting må skje.

Det er jo sport som styrer taktikken og slike ting, og vi har jo sett at de har famla litt.
Grunnen til at vi har hatt forskjellige lagoppstillinger er at han har hatt en del skader i laget. Nå er de på vei tilbake, og folk må spille seg inn i posisjonene sine.

-Dere har troa på prosjektet hans?

-Ja. Og det har jeg. Og vi har unge gode spillere. En kan se på 2.laget som bare med unge gutter klarte en stor andreomgang i dag, uten å trekke veksler på eliteseriespillere. Det er veldig positivt.

-Nilsen har sterkt signalisert at nyheten om hans kommende avgang har skapt uro. Hvordan ser du på det?

-Jeg må jo si jeg er overrasket. For når jeg ikke kommer lenger enn femti meter ned i gata her før Sunnmørsposten vet hva jeg har sagt i møte med daglig leder, ja så er de enten synske, eller så lytter de. Ett av to det.

-De hevder de har kilder på innsiden.

-Ja. Jeg synes det er merkelig.
Men samtidig så oppstår det jo en situasjon når Lars Arne selv går ut i media i går kveld og sier det er krise. Da legger han litt opp til det, men samtidig var de langt nede, og sosiale medier gikk bananas. Det vil vi jo helst skjerme både trener og spillere for, sier Gunnar Haagensen.