Til toppen

“Ålesund i fyr og flamme”

- Vi legger nattevandringen til nærmeste lørdag sånn at enda flere skal kunne få med seg denne unike opplevelsen, sier bybrannvanderer Sindre Nakken og Bypatrioten som ønsker å få med hele byen på et felles løft for bybrannhelgen i Ålesund. 

Bybrannvandrer Sindre Nakken og daglig leder i Bypatrioten AS Trine Klemetsen, går for felles løft av bybrannhelgen i Ålesund.

Bybrannvandrer Sindre Nakken og daglig leder i Bypatrioten AS Trine Klemetsen, går for felles løft av bybrannhelgen i Ålesund.

Ved å samle all aktivitet til en og samme helg lager vi en god arena for alle som ønsker å være med på å utvikle bybrannhelga i Ålesund by. 

-Dette er noe som er helt unikt for byen vår og det bør vi kunne gjøre enda mer ut av, både for oss som bor her, for omlandet og forhåpentligvis flere tilreisende, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten. 

Vår historie

-Dette er en historie som er så viktig for byen at vi alle er forpliktet til å kjenne den. Hvor er det vel bedre å lære om den, enn der det skjedde. Midt i byens gater, sier Sindre Nakken som håper dette bidrar til at mange slutter opp om vandringen som fortsatt skal gå midt på natten kl. 02.15 fra Nedre Strandgate. 

-Hvert år, etter vandring, treffer jeg folk, før og etter, som har sagt at de ønsker å være med, men at det har vært vanskelig på grunn av jobb påfølgende dag. Sist vi hadde vandring i en helg var der 3200 mennesker og sånn bør det være hvert eneste år, sier han. 

(fortsetter under)

 

Bybrannvandring i Ålesunds gater. Foto: Marit Brunstad

Bybrannvandring i Ålesunds gater. Foto: Marit Brunstad

Alle med på laget

For å lykkes med dette vil de ha med seg hele på byen på laget. Vi har allerede tatt ei runde og snakket med flere sentrale aktører. Det gjelder blant annet Ålesund sentrumsforening som tradisjon tro har flere arrangementer denne helgen, men også Kremmergaarden, Ålesund Storsenter og Destinasjon Ålesund & Sunnmøre er allerede med på laget. 

-Det handler om et knakendes godt samarbeid rundt det vi mener fortjener å bli noe enda mer, for hele byen. Ved å flytte bybrannvandringen og samle dette under ett felles arrangement “Ålesund i fyr og flamme” skaper vi en fellesarena for at alle de som ønsker det kan delta, enten det er konserter, forestillinger, gode tilbud i butikkene eller hotellpakker. 

-For å komme med på plakaten er det eneste vi setter som krav: -at det har noe med bybrannen å gjøre. Her er det opp til folk og bedrifter å være kreative. Om de er det, og har et godt produkt, så skal vi fortelle det til alle vi kjenner og enda flere, sier Klemetsen. 

Ålesund i fyr og flamme

Sett av helgen og følg eventet på facebook for oppdaderinger i tiden som kommer. 

Har du lyst å bidra til at dette blir ei helt spesiell helg i Ålesund by, er det bare å sende en epost til post@bypatrioten.com