Til toppen

Vis at du vil på bussen

Det er ikke alltid lett for bussjåføren å se de som står på bussholdeplassene eller vite om de som står der faktisk ønsker å være med bussen. Derfor går FRAM no ut med ei oppfordring til alle bussreisende: Vis at du skal på!

Hold ut hånda-kampanjen skal sørge for at alle blir sett når de sakl av og på bussen.

Hold ut hånda-kampanjen skal sørge for at alle blir sett når de sakl av og på bussen.

– Vi er inne i den mørke årstida, og dersom folk har mørke klær og ikke refleks, er det ofte vanskelig for bussjåføren å se dem på holdeplassen. Ikke alle holdeplassene har belysning, sier Konrad Lillevevang, seksjonsleder i Samferdselsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune med markedsansvar for FRAM.

Kampanjen “Vis at du skal på” starter i disse dager. Der oppfordres alle til å bruke refleks og gi synlig tegn når de skal på bussen, skriver FRAM i en pressemelding. 

– I tillegg er det slik at en del holdeplassar blir trafikkert av fleire busser. Det er også holdeplasser der bussen kun stopper når noen skal av eller på. For å få mest mulig effektiv kjøring, hjelper det veldig om de reisende viser tydelig at de skal på bussen som nærmer seg, avsluttar Lillevevang.

Oppfordingaen fra FRAM er som følger: 

– Strekk ut armen når bussen nærmer seg.
– Bruk refleks på armen når det er mørkt.

Kampanje
FRAM vil de neste ukene kjøre en informasjonskampanje med annonsering, skjermreklame på bussterminaler og andre aktuelle steder, samt plakater på bussene.

– Dette handler om trygghet og vissheten om at bussen får med seg de som skal reise, avslutter Lillevevang.