Akademiet inntar Color Line Stadion(Annonsørinnhold): Toppidrettslinja til Akademiet inntar Color Line Stadion. Det ble markert med alkoholfrie bobler, tapas og tale da elevene kom for å se de nye lokalitetene.

Lærer og AaFK Fortuna-spiller, Lise Janbu Eide (t.v) sto klar med velkomstbobler da elevene fikk se de nye skolelokalene på Color Line Stadion.

Elever som velger toppidrett kan kombinere det å utvikle seg innen egen idrett med studiespesialisering ved skolen.

Linja er treårig og har 50 elever.

-Vi har et prosjekt der målet er å flytte toppidrettslinja til Color Line de neste tre årene.

De som går i første klasse i dag vil bli her hele tiden når de kommer i tredje klasse, og ha all undervisning her, men nå først vil det bli torsdagene vi vil ha undervisning her, sier Jonas Grønner som er toppidrettskoordinator hos Akademiet.

Målet er klart for Jonas Grønner og Akademiet.

-Vi skal skape den beste idrettslinja for de som vil bli gode i sin idrett. Da er Color Line Stadion en ypperlig plass å gjøre det på, sier han.

-Her kan en sitte og sykle til en flott utsikt, sier Jonas Grønner (t.v), og tar plass på en av syklene sammen med den tidligere AaFK-proffen ”Orry”.

Også AaFK er fornøyd med å få elevene fra Akademiet i samme hus, og utviklingssjef Sindre Eid har flere av elevene i klubben, og i sin velkomsttale poengterte han at elevene vil få en bedre utsikt enn ledelsen i AaFK har i sine lokaler.

De 50 elevene var nysgjerrige på lokalitetene da de kom.

I døra ble de møtt av lære og AaFK Fortuna-spiller Lise Janbu Eide som sto klar med velkomstboblene i stettglass, før de kunne slå seg løs i buffeten med tapas.

- Vi skal holde til over to etasjer. Her og nede i det som før var ei kontorfløy. Der skal vi nå innrede til trimrom, forteller Grønner, som sammen med fysioterapeut Peter Orry Larsen tar Bypatrioten med på en omvisning.

- Her kan en sitte og sykle til en flott utsikt, sier han, og tar plass på en av syklene sammen med den tidligere AaFK-proffen ”Orry”.

Utviklingssjef i AaFK, Sindre Eide ønsket skolen og elevene velkommen til stadion, og slo fast at de har bedre utsikt enn ledelsen i AaFK har fra sine kontorer.

- Hvilken idretter driver elevene med?

- Det er veldig forskjellig, men mange driver selvfølgelig med fotball og håndball. Men her utøvere som driver med hest, turn, kampsport og roing, for å nevne noe.

I lokalene skal Akademiet sørge for optimale forhold, der de skal utvikle og rendyrke skolens undervisningsfilosofi.

- Vi skal gå mer over på elevbestemt tidsbruk, der vi skal bort fra typisk klasseromsaktivitet og mer over på en form der elevene disponerer skoletiden selv.

De kan bruke klasserom, eller det vi kaller formidlingsrom når de er behov for det. Elevene planlegger selv dagen, for å si det enkelt, sier Grønner.

- For elevene er det fast fotballøkt hver mandag og torsdag. Tirsdagene er det basisøkt med styrketrening, og nå blir alt enklere med lokaler på stadion.

- Er det en populær linje?

- Ja. Men det er faktisk ledige plasser, og det er jo ikke for sent å søke.

På de tre linjene har vi 90 plasser, 30 per linje, så noen ledige plasser har vi, forteller Jonas Grønner.

Innflyttingen til Color Line Stadion ble behørig feiret med tapas.

I de tidligere kontorlokalene skal Akademiet ha sitt trimrom. Noe av utstyret er kommet, men lokalene er ikke ikke ferdig pusset opp enda. -Det skal bli veldig bra når alt snart står klart, sier Jonas Grønner.