Til toppen

\ loading=

8000 kvm med bilglede i helgen

Bli med når høstens store messe, Bil- og motorshow fyller Sparebanken Møre Arena til randen med flotte nybiler, utstillingsbiler og veteranbiler denne helgen.

Entusiast og fagmann på plass. Jan Erik Larsen er selvfølgelig med under årets store bilmesse i Sparebanken Møre Arena. (Foto: Bjørn-Erik Huse / Huse Media).

– Det blir forhåpentligvis fullt hus, sier markedsansvarlig i Sparebanken Møre Arena Jeanette Lorgen som sammen med teamet er i full sving med å klargjøre for innrykk av 13 ulike bilforhandlere og andre aktører innen hengere, lademuligheter og utstillingsbiler fordelt på 8000 kvadratmeter.

Arrangementet har som mål å gi publikum en unik oversikt over nybiler i alle størrelser og prisklasser.

– De fleste bilforhandlerne i Ålesund og omegn samles her under ett tak, og publikum får se det nyeste på markedet. De besøkende kan gå fra stand til stand, sammenligne og prøvesitte de ulike modellene og teste de tekniske duppedittene som bilene er utstyrt med, forteller hun om messen som årlig drar folk fra både by og land. Det har også blitt en viktig arena og møteplass for bransjen selv.

– På bilmessen møter de eksisterende og potensielle kunder, men skaper også viktige relasjoner, sier hun og legger til at de som alltid også venter spennende nyheter.

– Vi må jo ha noen skikkelige drops til alle som kommer, og denne gangen vil Polestar stille med avduking av nye Polestar 2 og Polestar 3. Nio vil også ha avduking av en splitter ny elektrisk stasjonsvogn og flere andre forhandlere stiller med premierer, sier Lorgen.

Gå ikke glipp av årets “Bil- og motorshow” i Sparebanken Møre Arena. 8000 kvm med nybil, bildille og aktiviteter for små og store. (Foto: Bjørn-Erik Huse / Huse Media).

Entusiasme og engasjement

Det skal aldeles ikke bare handle om nybil, men bil generelt. Her er noe for alle med bildilla. Og der får arrangørene solid drahjelp av Jan Erik Larssen som skal ose av sin kunnskap og begeistring rundt om i hallen.

– Han er som kjent høyt og lavt, og klar til å lose besøkende gjennom utvalget av forhandlere. Man vil også treffe han på standene rundt om. Så er han oppdatert på det siste av det siste, og vil dele nyttig informasjon om årets modeller og deres finesser, forteller hun og legger til at også der også blir utstillinger fra ulike bilklubber fra hele fylket.

– Vi er jo et område med stor bilinteresse og bilklubber som Moldestuket, Storfjordens Automobilklubb og BMW Car Club Norway Møre og Romsdal bidrar med utstillinger av både klassiske biler, hobbybiler og veteranbiler.

– En av bilene som skal vises frem er «Stranden Scorpione». En bil som Einar Stranden designet og konstruerte i 1968, 18 år gammel. Arbeidet med støpeformen for glassfiberkarosseriet startet i en låve på Stranda. Det eneste spesialverktøyet var en elektrisk drill, men 8000 arbeidstimer og fire år senere ble prosjektet godkjent av biltilsynet og bilskilt ble utstedt. Bilen har vært på mang en magasinforside og reportasjer, og Autofil med Jan Erik Larssen i spissen besøkte Stranden i garasjen på Skåthaugen i 2007. Nå 16 år senere, vil Larssen få et gjensyn med bilen, og det vet vi han gleder seg stort til.

Tar du turen, er der også aktiviteter for både små og store, med veltepetter og bråbrems fra NAF, radiostyrt motorsport med Gropa Racing Racingsimulator og Playstation og prøvekjøring med selveste Marius Nakken.

– Vi gleder oss, sier Jeanette og oppfordrer alle til å ta turen 15.-17. september.

Se alt som skjer i Ålesund i vår store kulturoversikt.

(Foto: Bjørn-Erik Huse / Huse Media).

 

(Foto: Bjørn-Erik Huse / Huse Media).