Til toppen

Stine og Bettan kommer «Heimatt»

Hva skjer når to store stemmer kommer sammen? Når vennskap og samarbeid går hånd i hånd, og sangstemmene har røtter fra samme plass? Det kan du få oppleve på Teaterfabrikken og Ingebrigt Davik-huset denne helgen, når Stine Hole Ulla og Elisabeth «Bettan» Andreassen byr på en opplevelse av de sjeldne. Nå skal de «Heimatt» til Sunnmøre.

Det blir garantert god stemning, latter og kanskje noen tårer, når denne duoen serverer god musikk og vakker sang. Bettan og Stine er klar for å komme “Heimatt”, 16. -17. september, på ID-huset og Teaterfabrikken. Foto: Rita Løseth.

– Det er så kjekt at du tar deg tid til å ringe og vil snakke med oss! bryter begge de vakre sangfuglene ut, da Bypatrioten slår på tråden en sen ettermiddag.

Ydmykheten strømmer mot oss, blandet med latter og godord om den andre under samtalene. At Stine Hole Ulla og Elisabeth «Bettan» Andreassen har funnet de riktige tonene, er det med andre ord ingen tvil om.

– Samarbeidet, eller vennskapet som det har blitt, startet egentlig litt tilfeldig. Jeg og Bettan var begge i Trondheim på hver våre oppdrag, men bodde på samme hotell. Så da ble det noen veldig hyggelige frokoster og lunsjer ilag. Derfra og hit vi er i dag har vært en utrolig kjekk reise, og vi fant ganske kjapt ut at vi måtte jo «heimatt» og gjøre noe sammen, forteller Stine engasjert.

Høster stående applaus

Og dermed var også navnet på konserten satt. «Heimatt» passet godt til det de ville formidle sammen fra scenen.

– Vi har begge røtter fra Sykkylven og Sunnmøre, så det var klart at praten fort gikk dit hen. Jeg har fulgt Stine en stund, spesielt fra da hun tok over for meg på juleturnéen med Ole Edvard Antonsen, forteller Bettan. – Begge mine foreldre er fra Sykkylven, og jeg har en hel skokk med søskenbarn der. Gjennom hele oppveksten min, og gjennom livet, har jeg alltid hatt mange fine dager i Sykkylven og på Sunnmøre. Så jeg gleder meg alltid til å komme til fjorden og fjellene.

Og Sykkylvingene har allerede bekreftet at de to sangfuglene sprer både glede og magiske øyeblikk fra mikrofonene. Da de satt opp to runder med «Heimatt» i juni, ble begge konsertene utsolgt og applausen stod i taket.

Løfter hverandre opp

Når vi spør dem om hvordan det er å jobbe sammen med den andre, er det nesten ikke mulig å skrive ned godordene fort nok. Her var det mye ros å få ned på papiret på én gang.

– Vi har det så kjekt ilag, og har blant annet hatt mange gode stunder på mitt kontor, forteller Bettan når vi spør henne om hvordan det er å samarbeide med Stine.

– Bettan er jo en stjerne! Hun har vært i gamet fra hun var veldig ung, og har så utrolig mye erfaring. Hun roer meg ned, når jeg kan bli nervøs før en opptreden. Det er så utrolig godt å ha henne både som venn og samarbeidspartner, skryter Stine.

– Og så må jeg også si at hun er utrolig gøy å være sammen med. Vi ler og tøyser mye, så det er mye humor og uhøytidelig når vi er sammen også. Kjemien har bare vært der fra første møte.

Vi kan bekrefte at både humor, mye latter og god energi stemmer. På de begge. Bettan følger på med godord tilbake til Stine, med en energi som strømmer ut av iPhonen vi holder i hånden.

– Altså, Stine er bare helt nydelig! Og i tillegg er hun utrolig tøff og har en egen drivkraft. Hun er jo mer i starten av sin karriere, mens jeg er mer etablert. Da er det også godt for meg å kunne bidra, gi litt av min erfaring. Jeg pleier å si at «Dette er ikke farlig, vi skal bare opptre. Vi dør jo ikke av det!», ler Bettan før hun skryter videre av Stine.

– Den dama der imponerer meg stadig, hun har en utrolig kontroll. Og så er hun utrolig artig å tilbringe tid sammen med, det er så gøy! Vi ler mye, og har mye til felles. Og det blir det godt samarbeid og godt vennskap av.

Første gang på Teaterfabrikken

Nå er de klar for å komme til Ålesund og øse god musikk, god energi og noen drypp til ettertanke fra scenen. Både sammen og i egne sanger og historier. Lørdag 16. september har du mulighet til å oppleve dem på Ingebrigt Davik-huset i Brattvåg, og søndag 17. september kan du komme tett på musikken på Teaterfabrikken. Bettan forteller at dette blir hennes første møte med vår alles kjære Teaterfabrikk.

– Vet du, der har jeg aldri hatt gleden av å opptre, men jeg har skjønt at det er et skikkelig koselig lokale? spør hun.

– Det er absolutt et skikkelig koselig lokale med en egen sjarm ja, og du kommer tett på publikum, forklarer vi.

– Åh det høres helt nydelig ut! Det gleder jeg meg til å oppleve, smiler hun tilbake.

De kan begge avsløre at publikum kan glede seg til god musikk, humor og personlige historier denne helgen. Og vi forstår at dette er en konsert som både rører ved hjertet, gir ord og sang til ettertanke og skaper skikkelig god stemning på én og samme kveld.

– Det blir noen morsomme historier både fra livet på Sunnmøre og livet ellers. Innimellom masse god musikk og sanger fra to som er skikkelig klare til å komme «Heimatt». Vi håper å se mange mennesker i salene denne helgen, og gleder oss til å levere vakre toner til publikum! avslutter duoen oppfordrende.

Billetter til konserten finner du her, det er noen ledige plasser igjen. God fornøyelse!