Til toppen

10 kjappe fra påskeharen med Anne Mette Thu

Påskeharen har påskepratet Anne Mette Thu som etter å måtte gi seg med butikken i sentrum har tatt med seg både godt humør og kunnskap til sin nye jobb hos Fargerike i Breivika.

Anne Mette Thu er på veg til påskefjellet, men påskeharen rakk en liten prat før avreise.

Hvem: Anne Mette Thu

Stilling: Interiørkonsulent

Aktuell med: Har startet i ny jobb hos Fargerike i Breivika, etter at Malertorget måtte legges ned i Ålesund sentrum.

Hva er du mest opptatt av akkurat nå?

– Jeg er først og fremst veldig glad for at Fargerike Breivika kjøpte hele varelageret til Malertorget. De holder på å pusse opp butikken, og skal lage en kjempeflott stoff- og tapetavdeling. Fargerike Breivika har virkelig blitt en totalleverandør på alt innen interiør og jeg er veldig glad for å ha kommet akkurat hit.

Hva er ditt forhold til påske?

– Vi kan selvsagt påskebudskapet, men for meg handler påskeferien om at vi har fridager sammen. Dager hvor vi ikke har faste planer, samtidig som det ofte er starten på båtsesongen for oss. Om været tillater det velger vi ofte å dra på fjellet på ski.

Har du påsketradisjoner du holder på?

Anne Mette flirer, og påskeharen skjønner at dette er ei dame som liker å bruke påskeferien til å bare puste ut.
– Nei, det eneste vi har som tradisjon er påskeegg til ungene på påskeaften. Så kan jeg vel også si at vår tradisjon er at vi finner på ting sammen, alt etter været. Jeg kommer fra en fiskerfamilie så tidligere var det vanskelig å samle folk under ett tak. Det er heldigvis lettere nå.

Bok eller serier på tv?

– Bok, helt klart! Jeg liker veldig godt oppvekstromaner og forfattere som Elena Ferrante og Lucinda Riley. Bøker hvor du kan lære noe om andre kulturer der ikke alt er fantasi. Det synes jeg er veldig spennende.

– Haha! Da fikk jeg endelig brukt påskebrillene mine, ler Anne Mette og vi burde jo skjønt at hun stilte godt forberedt til en selfie!

Hvor går tankene gjerne i solveggen?

– Da sitter jeg gjerne og tenker på hvor vi skal dra på ski neste gang. Jeg tenker også ofte på hvor heldige vi er som bor i Norge, spesielt nå i den tiden vi lever i.

Anne Mette forteller om et lykkehjul hun prøvde en gang hun var på Teknisk museum i Trondheim. Et hjul med alle verdens land på. Hun snurret og snurret på lykkehjulet, men det stoppet aldri på Norge. Noe som ble en vekker. På hvor heldige vi er som har havnet nettopp her på den lille prikken på kartet.

– Tenk på det, vi er så utrolig heldige fordi lykkehjulet stoppet akkurat på Norge. Det skal man ikke ta for gitt.

Hva er ditt forhold til matlaging?

– Jeg lager gjerne mat fra bunnen med noen innslag av diverse halvfabrikater av og til. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det er nydelig å gå ut å spise og bare få det servert.

Velger du by, fjøre, eller fjellet når du skal koble av?

– Her blir det veldig todelt. Fjellet er vinter for meg og da er det ski som gjelder. Ellers om året er jeg glad i både by, fjøre og båtturer. Jeg synes det er veldig kjekt når man innimellom får litt byliv, og ikke minst oppleve konserter og kulturlivet.

Vinter eller vår?

– Jeg vil ha vinter på fjellet og vår hjemme, kan jeg svare det? Våren betyr jo at dagene blir lengre, lysere og alt  blir grønnere. I tillegg er det oftest best vær på våren, og det er jo lite som slår finværsdagene her, tenker jeg.

Hva ser du frem til, har du noe du gleder deg til fremover?

– Gleder meg veldig til å begynne arbeidet hos Fargerike etter påske. Ikke minst å komme dit til en nyoppusset og oppgradert butikk.  Her skal jeg fylle dagene med veldig kjekke kollegaer. Jeg har jo nærmest stått alene de fem siste årene på Malertorget i byen. Det blir også deilig at jeg får mer tid til familie og venner, og en litt annen hverdag enn jeg har vært vant til.

Om du skal plukke deg et forbilde, hvem er det og hvorfor?

Anne Mette tar en liten tenkepause, før hun kommer med noen klare kandidater.

– Herlighet, det er så mange jeg kunne nevnt her! Men om jeg skal tenke forbilder i jobbsammenheng, er det helt klart Anne Mone Wille Våge. En interiørdesigner fra Sæbø som jeg har fulgt i mange år. Hun er så modig i valgene hun tar, og jeg blir så inspirert til å velge litt utradisjonelt i egne valg. Så må jeg nevne Elisabeth Hoff. Det å reise til krigsrammede områder og hjelpe de svakeste er virkelig forbilledlig. For å si det slik, den St.Olavs Orden hun fikk var vel fortjent! Videre er Joachim Rønneberg også et stort forbilde for meg. Tenk hva den gjengen gjorde under krigen!

Påskeharen spør om hun har fått med alle forbildene, men da kommer det kontant fra Anne Mette. Nei, her var det visst en til som burde nevnes!

– Jeg er nødt til å ta med «sydama mi», Marit Strand, hun er så dyktig og kan virkelig faget sitt!