Utsetter nybygget, men åpner Fjellstua for sesongenGunnar Haagensen i Brødrene Jangaard, eier av Fjellstua, satser på å åpne landemerket i turistsesongen. Og snart er forhåpentligvis en ny driver på plass. Men noe nybygg blir det ikke med det første.

Det er dette turistene kommer til Fjellstua for å se. Ikke spise norsk versjon av Sushi, mener Gunnar Haagensen. Nå åpnes landemerket vårt opp i turistsesongen.

-Nei, det blir nok ikke noe bygging der nå, forteller Gunnar Haagensen til Bypatrioten.

-Har dere lagt planene på is?

-Ja, du kan si det slik. Vi har ikke funnet noen løsninger som er bra nok i forhold til det vi er nødt til å ha.

Det er jo et ganske stort press der oppe, så vi har konkludert med at tegningen til André (Klevberg journ anm.), som jo er flotte tegninger, blir for eksklusivt i forhold til det som er behovet på Fjellstua.

-Dere har ikke skrapa ideen helt, med andre ord?

-Nei, ikke sånn nødvendigvis. Et moment er jo Ålesund kommune. Skal en bygge noe nå så tar det raskt tre år. En mister litt motivasjonen, for å si det slik.

Men prosjektet, slik det ble var for mye preg av ”sushibar”, mens behovet på Fjellstua er å ta mot 300.000 turister som skal inn og se.

Da må vi løse toalettfasilitetene og logistikken ut på terrassen. Disse turistene er jo ikke interessert i å komme opp hit for å spise vår versjon av sushi, sier han.

(Fortsetter under).

En ny port monteres nå opp ved inngangen til terrassen på Fjellstua. Den nye driveren vil måtte finne ut hvordan en skal ta betalt fra turistene, uten at lokalbefolkningen skal bli belaster, forteller Gunnar Haagensen.

-Fjellstua slik den framsto i disse planene ville vært veldig bra for alle som ønsker å feire bryllup eller andre merkedager der oppe, men det ville ikke fungert som et godt tilbud til alle som kommer dit, sier Gunnar Haagensen. Nå satser han på åpning når sesongen begynner.

-Vi er i dialog med en eventuell ny driver. Dette håper vi å få på plass nå i løpet av kort tid. Vedkommende vil måtte gå inn i dialog med cruiserederiene og de som frakter turister opp dit om hvordan en skal ta betalt for inngang.

-For inngangspenger blir det? Siden det nå er kommet opp en port der oppe?

-Ja, en form for betaling blir det, men er noe den nye driveren må se på gjennomføringen av.

Det er jo turistene vi vil skal betale, ikke folks som bor her. Det må vi finne en løsning på. For husk at det koster oss 250.000 kroner hver sesong å rengjøre toalettene. Vi kan ikke gjøre det gratis, sier han.

Haagensen nedskalerer dermed planene i forhold til prosjektet rundt tegningene, men bedyrer at det ikke skal bli et dårlig tilbud til folk.

-Nei, selv om vi legger bort de nye planene så skal det ikke bli et dårligere tilbud enn det som har vært der. Den nye driveren får se på hvordan vi får rustet opp restaurantdelen og hvordan en skal servere de som kommer dit. Så åpning blir det, sier Gunnar Haagensen.