U.-KA er festivalen av studenter for alle– Nå begynner det og jeg gleder meg, sier sier Vilde Nagel Fredriksen, PR ansvarlig for U.-KA festivalen. I frykt for å ikke få i seg verken vått eller tørt har hun fylt fryseren med både laks og pizza. -Dette blir full gass, sier hun.

Ingvild og Vilde i U.-KA-styret kan opplyse om at under pub til pub kan man melde på lag eller bli inndelt i lag. Der kan man samle venner eller kollegaer å melde seg på eller få tildelt et lag. På den måten kan det bli sosialt på tvers av om man er student eller ikke.

Den kommende uken blir det non stop med aktivitet for styret til U.-KA. Programmet er fullspekket med aktiviteter som oppfordrer studenter og innbyggere til å møtes.

– Innbyggerne kan være med på alt som står på programmet. Vi ønsker at andre enn studenter skal være med. Vi har solgt en del ordinære billetter, men det er fortsatt flest studentbilletter solgt, sier hun, som sammen med Ingvild Borge Lied har vært rundt i sentrum og heist flagg.

Startskuddet starter med revy i kveld. Videre går det slag i slag med arrangement og aktiviteter for store og små i hele sentrum. Studentene har øvd hardt de siste månedene og nå er alt klart. Det er ingen vei tilbake.

(Fortsetter under...)

I år valgte studentene å gå vekk fra "bananer i pysjamas"-maskoten til fordel for Brosundet. – Vi synes det er fint å fokusere litt på det vi har i Ålesund og Brosundet er ei perle. Så vi har også bygd modeller av bygningene, forteller de.

Fra 13. til 21. mars blir studentene ekstra synlig i byen. 

– Det blir stand-up med tre gode komikere, familiedag, pub til pub og foredrag med Vidar Hansen. Vi har også idrettsdag, St. Patricks day og bilrebus. Alle kan delta på alt. Jeg gleder meg nok litt ekstra til konserten med Chris Abolade. Den konserten har vi i samarbeid med Terminalen og det er siste arrangement. Når den er i gang vet vi at vi har klart det. Jeg gleder meg også til revyen, for da vet vi at vi er i gang, sier Vilde.

– Jeg gleder meg til det meste, men kanskje ekstra til til U.-KA latter og til Vidar Hansen. Han skal ha foredrag om kroppsspråk. Det finnes klipp av han i sosiale medier der han blant annet gjetter hvilket navn Stian Blipp tenker på, sier Ingvild.

Bypatrioten ønsker studentene lykke til og håper byens befolkning suser seg opp av godstolen for å delta!

Se hele programmet her.