Til toppen

Tunnelarbeidene er i gang

Moa- og Blindheimstunnelen først ut. 

Ny hverdag på veiene

 

 

Oppgradering
Nå er det bare å forberede seg på omkjøringer og en litt annerledes hverdag på veiene i i indre strøk.

Søndag 19. mars begynner tunnelarbeidene på Moa og Blindheim

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og følge skiltingen. Til helgen rigger arbeiderne seg til og starter jobben med å oppgradering av de to sterkt trafikkerte tunnelene.

Det innebærer kvelds- og nattestenging, endret kjøremønster og at bilister må beregne ekstra god tid på strekningen fram til midten av juli, opplyser Statens vegvesen.

Stenger helt i perioder
Begge tunnelene vil være stengt fra 20 til 06 i anleggsperioden, men åpnes lørdager fra 06 til søndag klokka 20, med noen unntak: Fra 24. til 27. mars stenges Blindheimtunnelen helt, den første av i alt fire helgestengninger i anleggsperioden.

Omkjøringen vil bli godt skiltet. Trøsten for småfrustrerte bilister får være at når tunnelene åpnes igjen på seinsommeren vil de være mer trafikk- og brannsikre. Det skal monteres nytt lys, teknisk anlegg, flere nødtelefoner og kameraovervåkning slik at Vegtrafikksentralen raskt kan gjøre tiltak hvis det skjer uhell.

Oppgraderingen av tunnelene på Moa og mot Blindheim er ventet å koste ca. 46 millioner og arbeidet utføres av Hareid Group International.

Godøy- og Ålesundstunnelene neste
Dette er det første av flere tunnelsikringsprosjekter i Ålesund og omegn de neste årene.

Fra seinsommeren i år starter arbeidene med Hatlaåstunnnelen. Den blir helt stengt fra juli til august. Den omfattende og høyt nødvendige oppgraderingen av Godøytunnelen skjer fra i høst fram til våren 2017.

I høst starter også arbeidene i Ålesundstunnelene; De som skal til og fra Ellingsøy- og Valderøy må regne med kolonnekjøring, stengninger og andre trafikale utfordringer fra i høst og fram til høsten 2018, opplyser vegvesenet i en pressemelding.