Til toppen

Nå blir Bryggen historie

To blir til ett i Apotekergata Det tradisjonsrike Hotell Bryggen er nå i ferd med å bli omdøpt. Fasadeskiltene er skrudd ned og i begynnelsen av mai fremstår hotellet i en helt ny drakt sammen med naboen, som en del av Hotel Brosundet.  Det er forretningsmannen Knut Flakk som nå gjennomfører den nye satsingen i hotellbransjen […]

To blir til ett i Apotekergata

Det tradisjonsrike Hotell Bryggen er nå i ferd med å bli omdøpt. Fasadeskiltene er skrudd ned og i begynnelsen av mai fremstår hotellet i en helt ny drakt sammen med naboen, som en del av Hotel Brosundet.

 Det er forretningsmannen Knut Flakk som nå gjennomfører den nye satsingen i hotellbransjen i Ålesund. 

Stengt for oppussing
– Hotellene har nå én og samme eier. På en måte er det som å gå tilbake i tid. Begge disse byggene tilhørte jo i sin tid forretningsmannen T. Berset, sier hotelldirektør Christel Furnes i Hotell Brosundet. Hun blir direktør for den nye konstellasjonen, mens direktør på Hotel Bryggen, Camilla Espeseth får stillingen som hotellsjef.

– I april stenger Bryggen i en måned for å gjennomgå en kraftig oppgradering, sier Espeseth til Bypatrioten.

Arbeidet med oppgraderingen er allerede i gang, om en i en beskjeden skala, slik at gjestene som bor der ikke skal bli belastet med støy. Men når gamle Bryggen stenges helt neste måned, blir det storinnrykk av arbeider og arbeide settes i gang for fullt.

Ny resepsjon
Etter sammenslåingen skal hovedresepsjonen ligge i gamle Hotell Bryggen. Resepsjonen i Hotel Brosundet skal fjernes og gi plass til en utvidelse av restaurant Maki.

Bypatrioten får en omvisning og rundturen starter i lobbyen på Bryggen.

– Her inne skal det bygges en stor peis. Eller, peis blir nesten et galt ord å bruke. Det blir mer som et ildsted, en signaturinstallasjon som blir ganske ruvende og spektakulær, sier Furnes..

Peisen skal strekke seg oppover mot taket i det store atriumet i lobbyen.

Det skal også lages en bar i lobbyområdet.  Salongen og TV-stuen som vender ut mot Apotekergata skal utvides. Hele resepsjonsområdet, gangene og korridorene i fellesarealet og oppover i etasjene skal oppgraderes. På sikt skal også rommene pusses opp, men dette blir tatt gradvis i en senere fase.

Denne enorme peisen skal prege lobbyen i hovedetasjen på Hotel Brosundet. (illustrasjonsfoto)

Denne enorme peisen skal prege lobbyen i hovedetasjen på Hotel Brosundet. (illustrasjonsfoto)

 Spa og trening
I hovedetasjen er det i ferd med å bli slått hull til en trapp som skal gå ned til underetasjen. Her kan man gå ned til korridoren som knytter de to byggene fysisk sammen.

I underetasjen bygges dessuten en stor salong der gjestene kan nyte utsikten mot Brosundet nesten i havflatehøyde. I denne etasjen skal det på sikt også utvides med en spaavdeling og treningsmuligheter for spreke hotellgjester. 

Satsing på reiseliv
Sammenslåingen fører til  at nye Hotell Brosundet får en kapasitet på 131 rom og går dermed fra å være to småhotell til å bli et hotell i den mellomstore klassen.

Oppkjøpet av Hotel Bryggen er en del av satsingen til Flakk-gruppen som nå har investert betydelig summer for å styrke seg innen det stadig økende reiselivsmarkedet.

 

Beholder de ansatte
De ansatte ved Bryggen har vært litt usikre på hva fremtiden ville bringe etter at det ble kjent at Hotell Bryggen fikk nye eiere. Det er derfor med glede at Furnes og Espeseth kan fortelle at alle de fast ansatte ved begge hotellene blir med videre.

 – Det vil være til sammen 19 årsverk etter sammenslåingen. I tillegg skilles restaurant Maki ut som eget selskap. Restauranten kommer til å sysselsette ca. 10-12 årsverk, forteller de.

Nye Hotel Brosundet har en avtale med Choice-kjeden som gjør at de oppnår stordriftsfordeler, men drives likevel som et frittstående hotell.

 – Det er mye arbeid som skal gjøres i den måneden vi holder stengt, men vi gleder oss skikkelig til nyåpningen i mai, sier lederduoen på det nye Hotel Brosundet.

Ønsker ålesunderne velkommen inn
Hotell Bryggen har tradisjonelt hatt mange stamgjester som bor der over lengre tid, mens Hotel Brosundet er sterk på turister og kortere opphold.

Furnes håper at hotellet også skal brukes av lokalbefolkningen når det i mai framstår i ny drakt.

– Vi vil gjerne at innbyggerne i Ålesund skal komme innom og benytte seg av fellesområdene og oppleve hotellet som ”sitt”, sier hun. Folk er hjertelig velkommen inn til den nye baren og salongen. Dette skal bli et areal som det går an å komme innom og oppholde seg i selv om man ikke bor på hotellet, sier Furnes.