Tikkio etablerer donasjonsplattformKorona-viruset har hatt massive effekter for hele samfunnet, spesielt for kunst og kulturnæringen. Nå vil billettsystemet Tikkio gjøre sitt for å bidra til å redde bransjen.

Kjetil Aarseth i Tikkio lanserer nå en plattform for donasjoner til alle i kulturlivet som er rammet

- Flesteparten av norske arrangører, artister, utesteder, teknikere og andre som lever av at folk møtes, har fått livsgrunnlaget rykket under føttene på få dager, sier daglig leder i Tikkio Kjetil Aarseth som håper dette vil utgjøre en forskjell for de mange arrangørene og artistene som er rammet.

Selvhjelp til selvkost

- Vi er i stor grad eigd og drevet av tidligere artister og aktive arrangører. Vi har hatt tunge dager sammen alle som benytter seg av vår løsning. Etter vi skjønte hvor gale dette ville bli, bestemte vi oss for å slå tilbake. Derfor lanserer vi nå en plattform for donasjoner til alle som er rammet, sier Aarseth.

(Fortsetter under) 

Publikum kan nå hjelpe artister og kulturliv gjennom en ny donasjonsløsning fra Tikkio.

Tikkio drives av bransjefolk og er helt avhengige av at bransjen overlever.

- Donasjonsløsningen blir tilbydd til selvkost, slik at mest mulig tilfaller brukeren. Den som bruker donasjonsløsningen får fortløpende utbetalt 96% av det som kommer inn. Ytterligere 1% blir donert til flere av bransjeorganisasjonene som nå kjemper for at artister, arrangører, utesteder og andre kulturarbeidere skal kunne gå en lysere fremtid i møte, forklarer Aarseth som legger til at de også må dekke egne kostnader for løsningen.

- Det ligger mye arbeid i den nye donasjonsplattformen og vi dekker alt av transaksjonskostnader mot bankene, serverleie og administrasjon. Er vi heldige, klarer vi kanskje å nærme oss selvkost, håper Aarseth.

For alle

Ønsker man å registrere seg som bruker er alt man trenger et organisasjonsnummer.

- Skulle det være noen som ikke har dette på plass, så vil Tikkio hjelpe de i gang med en mer manuell løsning, sier han.

Donasjoner

De som har en arrangørkonto, kan med ett klikk aktivere en donasjonsknapp, slik at de som vil donere kan begynne å gi umiddelbart. Slik blir det også enklere for arrangører og artister i forbindelse med skatteregler og system.

- I den krisen vi har vært inne i nå noen dager, så ser vi allerede av diskusjoner på sosiale media at mange ønsker å bidra til at en arrangør, artist, andre kulturarbeidere kan stå sterkere fremover. Vi tilbyr nå et rammeverk for en ryddig overføring av penger direkte til de som trenger det mest, sier Aarseth.