Til toppen

Ta med bamsen på Bamsesykehuset!

Bamsesykehuset i Ålesund åpner sykehuset for alle bamser som trenger litt ekstra pleie, onsdag 24. mai kl. 15.00 - 18.00. Flere barnehager fra nærmiljøet får også besøke Bamsesykehuset denne dagen, med mål om å ufarliggjøre møtet med sykehuset for barna, forteller Farhan Ud Din, som er barnelege og sykehusdirektør for Bamsesykehuset Ålesund.

Sykehusets ansatte er klare til å hjelpe bamser som trenger behandling, onsdag 24. mai, fra kl. 15.00-18.00.

– I år har vi invitert inn noen av de mange barnehagene vi har i distriktet, for å gi de en kjekk dag sammen med oss. Og ikke minst gi bamsene litt ekstra pleie, slik at barna får se at det ikke er farlig å komme til oss på sykehuset, forteller Fahran.

Fem barnehager kommer på besøk

Barnehagene vil komme innom Bamsesykehuset utenfor barne- og ungdomsavdelingen på Ålesund Sykehus på dagtid, mellom kl. 09.00 og 14.00. Her vil bamsene bli undersøkt og behandlet om de trenger det. Fahran forteller at barna og bamsene skal innom forskjellige poster, slik at de får se hva de kan møte om de selv må innom sykehuset en gang.

– Vi får besøk av fem barnehager denne dagen, og de får bli med på flere poster som viser ulike behandlinger og undersøkelser vi gjør på sykehuset. For eksempel kan bamsene få ta røntgen, blodprøver, få på gips eller bli sydd om det trengs. Barna kan også gå innom apoteket og hente ut “medisiner” til bamsene sine.

Åpent for alle på ettermiddagen

Bamsesykehuset har utvidet åpningstiden, slik at barn kan komme og få behandling til bamsen sin mellom kl. 15.00 – 18.00. Og de håper på mange besøkende denne dagen.

– Vi gleder oss til å møte barna denne dagen, og ikke minst gi god behandling til de bamsene som trenger det! sier Fahran.

Ålesund Sjukehus gjentar suksessen med Bamsesykehus, for å ufarliggjøre sykehusbesøk for barna.