Til toppen

Avkoblende workshop på Aksla

Har du noen gang følt at skuldrene nærmest er oppunder øreflippen, og stresset tar overhånd? Da kan det hende du burde bli med på workshop med Salvatore Liberti, som er en guru innenfor pusteteknikker og meditasjon. Denne lørdagsmorgenen fikk vi bli med på en solfylt workshop, ved en av dammene på Akslafjellet.

– Velkommen, og takk for at dere kom for å dele denne flotte morgenen med oss, sier Salvatore Liberti og Elly Jane Rada. Som begge vil hjelpe deltakerne til en avslappende, indre reise ute i den vakre naturen på Aksla.

– Pust inn, pust ut! I dag skal du bare tenke på din egen pust, og la pusten jobbe for deg, guider Salvatore Liberti.

Denne lørdagsmorgenen var nemlig en gjeng samlet ved en av dammene på Aksla, for å meditere og ta en indre reise. Salvatore Liberti er utdannet innen flere former for spirituell veiledning. Han reiser hvert år rundt i Europa, USA og Sør-Amerika, for å gi av sin kunnskap om ulike pusteteknikker som fungerer stimulerende for nervesystem, psyke og god mental helse. I dag er det teknikken «Holotropic breathwork and sound healing» som er på programmet.

– Du kan få både fysiske og mentale opplevelser, når du utfører holistisk pusteøvelser, men det er ikke farlig. I dag skal du vende blikket innover, og bli med på en helende reise, sier Salvatore med en rolig og betryggende stemme.

Med seg har han lyd-healer, Elly Jane Rada, som ved hjelp av ulike lyder, får pulsen til å senke seg og lar tankene vandre.

– Jeg har også med meg Patricia Lie, som er ekspert på eteriske oljer. Oljer som har en utrolig effekt på alt fra vasking til avslapping, forteller Salvatore. – La oss sette i gang, legg dere komfortabelt ned. Nå skal vi befri stress, følelser og opplevelser som har bygget seg opp i kroppen. Og gi det tilbake til jorden og den vakre naturen vi har rundt oss.

Hver og en av deltakerne ble invitert til å dele av sin opplevelse, etter pusteøvelsene var ferdig. Og det kom mange rørende fortellinger frem, noe som virket samlende og ble en fin opplevelse å være med på.

Deler av de indre reisene

Og mens solstrålene varmet både ansikt og kropp, var det en avslappet og rørt gjeng som satte seg opp igjen etter den helende pustereisen hver og én hadde. Som en fin avslutning, kan deltakerne dele av sine opplevelser til de andre, om de selv ønsker det.

– Jeg trodde egentlig ikke jeg skulle klare å komme meg hit i dag, men jeg er så takknemlig og glad for at jeg fikk det til, sier en av deltakerne. Hun har slitt med sykdom de siste årene, og forteller at meditasjon og Holotropic breathwork har hjulpet henne til å slappe bedre av.

Vi forlater Aksla med betydelig lavere skuldre enn vi kom med, og er både rørt og tankefull. Om du vil teste ut denne avslappende opplevelsen, er neste mulighet 26. mai på Giske.

Vi forlater Aksla med lave skuldre, og titter tilbake på at deltakerne samler seg for å drikke te og prate litt ekstra med hverandre.