Til toppen

\ loading=

Straks braker det løs for tre måneder med Sommertelt

Første juni går startskuddet for tre måneder med konserter, show, quiz, fotball-EM, aktiviteter og sommerstemning dag og kveld på Rådhusplassen. – Kanskje den største sommersatsingen noensinne i Ålesund, sier arrangementsansvarlig i Ékip Pål Bakke, som håper på yrende byliv.

Dennne sommeren fylles Rådhusplassen med liv i tre måneder med Sommerteltet. Arrangementsansvarlig i Ékip Pål Bakke gleder seg.

 

Lørdag første juni går startskuddet for tre måneder med konserter, show, quiz, fotball-EM, aktiviteter og sommerstemning dag og kveld på Rådhusplassen. – Kanskje den største sommersatsingen noensinne i Ålesund, sier arrangementsansvarlig i Ékip Pål Bakke, som håper på yrende byliv.

Mandag starter de riggingen og vi snakker 500 kvm med tak, gulv  og vegger som skal sørge for sommervibber hver eneste dag fremover.

– Dette blir synlig og vi skal på med masse pynt, vimpler, palmer, bord og benker til de rundt 400 personene vi har kapasitet til, forteller han.

Mat og drikke

I tillegg til åpne aktiviteter på dagtid, ligger kveldsarrangementene allerede ute for salg og de håper at dette blir en ekstra kjekk samlingsplass for både fastboende og tilreisende.

-Ingenting slår følelsen av å havne i eller bare være midt i en by der det skjer mye. Det vet man selv fra man har vært ute på reise. Den følelsen skal vi få kjenne på i Ålesund by denne sommeren sier han. – Det er bare å droppe syden og heller satse på kortreist, ler han.

Inne i teltet blir det servering av både mat og drikke.

– Vi satser på både småretter og lokale spesialiteter som steinbitkake, rykende fersk brennsnut og reker. Like godt på dagen som på kvelden, legger han til og vi er enige.

Nå er det innspurt og Pål Bakke har tatt turen til Rådhusplassen der riggingen starter mandag.

Åpningskvelden

Åpningskvelden 1. juni har de booket «Swing it». Et band som garanterer god stemning.

– De har reist Europa rundt på klubber og festivaler med sitt konsept som er midt i blinken for å skape skikkelig sommerstemning, sier Bakke som står i bresjen for planleggingen sammen med Silja Gillesen.

-Nå er det skikkelig artig med armer og bein alle veier. Akkurat som det skal være i innspurten, forteller han om det som skjer i kulissene før åpningen.

Stort apparat i sving

Det er mye som skal på plass, og for at dette skal gå rundt har de ansatt over 30 personer.

– Vi snakker studenter, ungdommer og en solid gjeng med rutinerte personer som ser frem til tre måneder med innsats. Så må vi få skryte av Ålesund kommune som har vært svært positive og har hjulpet oss med mye av det så må til av tilrettelegging i forkant, sier han om det som inkluderer løsninger som gjør at de også får på plass skikkelige toaletter.

– Klart vi er spente, for nå kjører vi på. Og blir det som vi håper og tror, så er dette noe vi ønsker å fortsette med, men først konsentrerer vi oss om denne sommeren, sier Bakke.