Stor vinmesseDet blir trolig byens største vinmesse når 10 produsenter kommer hele veien fra Italia til Ålesund i helgen, sier daglig leder i Vino Piemonte Kjetil Blomvik som legger tilrette for at dette faktisk kan skje her. 

Øyvind Tveit og Kjetil Blomvik i Vino Piemonte gleder seg til helgen.

Det er vinprodusentorganisasjonen «Consorzio I Vini del Piemonte» som skal ha «Barolo & Friends»-vinmesse. Et event som egentlig kun besøker større byer.

-Det er ganske tøft at vi har greid å få arrangementet hit til Ålesund, forteller Blomvik.  

Selv har de sju eiendommer i Piemonte og dermed godt samarbeid med aktørene som nå kommer til Ålesund og Radisson Blu Hotel. 

 

-Der nede er det helt vanlig at mange små vingårder slår seg sammen og danner en organisasjon. Dette gjør de for å få tyngde og større mulighet for å nå ut. Når de nå kommer hit har de med seg over 50 italienske viner, forteller han. 

(Fortsetter under)

Direktør Aina Aalen Bjerkvik gleder seg over helt utsolgt Winemaker´s dinner i etterkant av messen.

-Vi snakker om kvalitetsvin fra rundt 10 dyktige vinprodusenter fra Piemonte, Italia. De vil være tilstede for å fortelle mer om sine viner. Dette blir både sosialt og faglig, sier han.

Til kvelden er det klart for Winemaker´s dinner, men har du ikke sikret deg billett til det er det faktisk for sent. -Det er helt utsolgt, forteller direktør Aina Aalen Bjerkvik. 

-Der er fortsatt noen ledige plasser på Kabb lørdag. der blir det både mat og vin, forteller Blomvik som synes det er kjekt med så god interesse rundt vin og vinproduksjon. 

-Vi har ingen økonomisk gevinst i dette og er kun med på å tilrettelegge for at Ålesund kanskje får sin egen vinmesse. Går det bra skal man ikke se vekk fra at de kommer tilbake, sier han. 

Messen åpner fredag kl. 16.30 med 18-års aldersgrense. Der blir også egne masterclass arrangement for de som ønsker enda mer. 

Har du lyst å vite mer? Da finner du informasjon her.