Sommeraktiviteter hos Fellesverket DragenIngen grunn til å sparke småstein i sommer. For hos Fellesverket Dragen i Storgata kan en være med på workshop der både hip-hop, teater, musikk og dans er tema, og det med dyktige instruktører og lærere.

Hip-hop og Afrobeat er i beste hender når Rodriguez og Josefa skal undervise på Fellsverket Dragen denne sommeren.

Hele sommeren gjennom skal Fellesverket Dragen holde dørene åpne for de som vil finne på noe kjekt. Og som koordinator i Møre og Romsdal Røde Kors, Kine Trangsrud sier;

-Er været fint og døra stengt så kan det være vi har stukket av på fisketur, slik som på tirsdag.

Fire dager i uka skal Fellesverket holde åpent, men i tillegg til dette har de fått 300.000 kroner fra Røde Kors og andre bidragsytere for å holde aktiviteter som fordeles utover sommeren.

-To av aktivitetene er dessverre fulltallig med påmeldte. Det er hestetur og hengekøytur, men det er flere andre aktiviteter der det er god plass enda, sier Trangsrud.

 -Blant annet skal vi har workshop der hip-hop og afrobeat er tema. Den første av fire workshops er allerede i gang, men 16. 23. og 30. juli er det mulig å melde seg på, sier hun.

Instruktørkreftene er det ikke noe å si på.

-Nei instruktørene Rodriguez og Josefa er fantastiske og verdt å få med seg.

Grunnet koronasituasjonen har vi begrenset det til 20 deltagere, og er for personer mellom 13. og 25 år, forteller Kine Trangsrud.

(Fortsetter under).

rioen Friko består av (F.v) Fride Nøstdahl Hjelle, Kornelia Melsæter og Fride Snipsøyr Holøs og vil lede workshopen om sang, musikk og teater hos Fellesverket Dragen.

Den 27. og 28. juli er det skapende musikkteater som står på programmet.

-Her er det også ledige plasser, og workshopen skal dreie seg om skapende musikkteater der en i to dager vil sørge for utforsking av musikk, teater og tekst.

Her er det tioen FRIKO som består av Fride Nøstdahl Hjelle, Kornelia Melsæter og Fride Snipsøyr Holøs som leder an.

Også dette er et tilbud for de mellom 13. og 25 år, og selvfølgelig gratis, sier hun.

-Må en melde seg på?

-Det rekker at de som har lyst å være med sender oss en melding på innboksen vår.

(Fortsetter under).

Fargespill Ålesund er et populært tiltak der en kan lære både sang og dans fra hele den store verden. I august skal Fargespill ha fire spennende dager på Fellesverket Dragen.

I tillegg skal det arrangeres sommerskole med Fargespill 3. til 6. august.

-Med Fargespill kan en lære seg sanger fra mange verdenshjørner sammen med Runar Tafjord, Bjørnar Myhr og Karoline Isaksen fra Fargespill Ålesund.

Dette skjer på mandag og tirsdag, sier Trangsrud, og legger til at dans blir en selvfølge på Sommerskolen.

-Onsdag og torsdag kommer Jeran King som er norges fremste Bollywooddanser, kjent fra Fargespill i Bergen.

Og så blir det Afrobeat, med Rodruguez Mageza som instruktør. Han var blant annet med på forrige forestilling med Fargespill Ålesund.

Dette skjer onsdag og torsdag, og så er det slik at Fargespill har litt andre aldersgrenser enn Fellesverket Dragen har på aktiviteter, og det er delt opp i to grupper.

Den ene er for barn i alderen 10-13, og ungdom i alderen 14-25.

Sommerskolen er gratis, og en kan velge om en vil være med på alt, eller velge sang eller dans, sier Kine Trangsrud.