Til toppen

Søker barn til Minecraft-forestilling

Riksteatret søker barn mellom 11-15 år til å være med i og spille Minecraft i teaterforestillingen «Det mørke fortet» når de besøker 65 ulike steder. Også Ålesund. Er du en av dem?

– Vi håper at det «Det mørke fortet» kan bli en familieforestilling der barna lærer om livet og de voksne lærer om barna, sier Riksteatrets sjef, Arne Nøst.

Forestillingen «Det mørke fortet – Et Minecraft-eventyr» skal besøke 65 steder i hele landet. På hvert av stedene søker Riksteatret etter barn og ungdom i alderen 11-15 år som ønsker å være med i forestillingen som «skuegamere».

Dette er en spennende teateropplevelse for barn som liker å spille Minecraft og for alle som har lyst på en actionspekket familieforestilling om vennskap, familie og det å stå på egne bein, forteller Riksteatret i ei pressemelding.

I forestillingen møter vi Vegard, som elsker Minecraft. Ellers er livet dritt. Han flytter fra moren sin og må klare seg selv hos storebroren, uten venner på et helt nytt sted.

Handlingen utspiller seg både på scenen og på skjerm, i virkeligheten og i spillet. På hvert av stedene som får besøk, søker Riksteatret etter barn og ungdom om har lyst til å være med i forestillingen og spille Minecraft på scenen.

– Vi håper at det «Det mørke fortet» kan bli en familieforestilling der barna lærer om livet og de voksne lærer om barna, sier Riksteatrets sjef, Arne Nøst.

Blant de medvirkende er Youtuber og tidligere NRK-profil Jonas Lihaug Fredriksen, som også er kjent fra TV2 «Forræder» og «Kokkeskolen». Ellers medvirker skuespillerne Arjan Nilsen, Albertine Lundgren og Siren Jørgensen. «Det mørke fortet» er skrevet av Frode Gjerløw og Håkon Dalsbø. Spillselskapet Skogliv skaper Minecraft-universet som handlingen foregår i.

Forestillingen har turnépremiere i Molde 23. februar og er produsert av Riksteatret i samarbeid med Teatret Vårt og Hålogaland Teater.

Lyst å være med når forestillingen kommer til Parken Kulturhus i Ålesund?