Til toppen

Turnforeningen vant Lekival-hjertene

21. og 22. oktober ble Lekivalen 2023 arrangert. Og standen som vant de hemmelige dommernes hjerter var Aalesunds Turnforening. Nå har de fått premien fra Lekivalen og Sparebanken Møre.

-Det var Aalesunds Turnforening som stakk av med høyest score i konkurransen, forteller Jeanette Lorgen, Markedsansvarlig i Sparebanken Møre Arena, og kan endelig avsløre juryen.

Standen til Aalesunds Turnforening var populær. Det ga utslag hos den hemmelige juryen.

Vant 10.000

Juryen besto av fem testfamilier. De på standene visste ikke hvem de var, eller når de kom på besøk, forteller hun.

Kåringen, som er i samarbeid med Sparebanken Møre, hadde flere kriterier, der juryen så på hvordan barna ble tatt mot, inkludering i aktivitetene, hvordan klubben blir representert og den totale opplevelsen på standen.

-Den vant altså turnforeningen, og dermed også 10.000 kroner, forteller Jeanette, som sammen med kollega og prosjektleder Ellen Nerland og rådgiver Martin Farstad i Sparebanken Møre troppet opp i turnhallen på Klipra for å overlevere premien.

Daglig ledere i Turnforeningen, Lasse Olsen tar mot premien fra Martin Farstad i Sparebanken Møre Arena.

Der ble de møtt av daglig leder Lasse Olsen og en gjeng ivrige turnere.

-Dette var jo artig. Det er fint å vinne en slik kåring, og vi opplevde at standen vår var veldig populær. For vi skulle også ha oppvisninger, men aktivitetene på standen var hele tiden full av barn som ville prøve, forteller han.

Trangt og slitt

I turnhallen går det i ett med ivrige barn og ungdommer som er disiplinerte og målrettet. Men hallen er trang.

-Vi har rundt 600 medlemmer, hvorav omlag 400 aktive turnere, så det er trangt, ja. Vi får ikke inn publikum, derfor må vi ty til Fagerlihallen når vi har vårt faste juleshow. Og det betyr en voldsom dugnad for å få flyttet apparater og matter.
Det så vi også på Lekivalen. Jeg kjørte vel seks turer opp og ned, forteller Lasse, som for de fleste nok er mest kjent som fotballproff på Aafk for noen år tilbake.

Turn er en idrett en kan begynne med allerede som treåring. Og av de rundt 400 aktive er aldersspredningen stor.

-Det blir vel andre boller når hallen i Osane står ferdig?
-Ja. Det ser vi virkelig fram til. I alle fall de fleste. De aller eldste ser nok nostalgien i hallen her, men nå er den slitt, trang og en ser et raskt forfall. Å få egen plass i den nye hallen blir stort.

Gir stor støtte

Aktiviteten er skyhøy i Turnforeningen, og er en aktivitet barn helt ned i tre år kan begynne med.
Og Sparebanken Møre støtter foreningen med mer enn premien fra Lekivalen.

-Vi har bevilget 250.000 kroner til nytt utstyr når de skal ut til Osane, for vi har lyst å støtte engasjerte klubber som dette, sier rådgiver Martin Farstad.

-Det var gøy å se hvor engasjerte de var på Lekivalen, så premien på 10.000 er fortjent. Så håper vi pengene virkelig kommer de aktive til gode, sier han.

Høyt og konsentrert.
Styrke er en viktig sak i turn.
Eleganse og riktig holdning.
Oppvarming er viktig.
I turn er det mange spennende apparater.
Å finne rett teknikk er noe alle trener på.
Turnforeningen har tre trenere ansatt på full tid, og som tar godt vare på turnerne.