Til toppen

\ loading=

Retroaften på Fjellstua

1.desember blir det dans på Fjellstua, akkurat slik det var på 60 og 70-tallet Og musikken blir av det gamle gode slaget, framført av gruppa Zeltic.

-Det blir en dans slik det var vanlig på Fjellstua på 60 og 70 tallet, sier Sverre Osnes. Han er  medlem i ålesundgruppa Zeltic, ei gruppe mange har et forhold til.

Gruppa består av (f.v) Sverre Osnes på keyboard og vokal, Harald Krogen med bass og vokal, Håvard Almås på trommer og vokal, Arne Marstrander hovedvokal, Richard på sologitar, og pappa Franz von Løwensprung på keyboard, gitar og vokal

60 og 70-tallet

-Vi feiret 50 år i fjor, for vi ble etablert i 1972. Jubileet feiret vi på Skår i Hjørundfjorden og har fortsatt fire av fem fra originalbesetningen med i gruppa.
Avdøde Bjørn Colbensen er jo ikke med lenger, men Richard von Løwensprung har kommet inn nå nylig. Vi har jo faren Franz med fra før, sier Osnes, som sammen med gjengen er klar for en kveld der en reiser tilbake i tid, musikalsk.

-Nå er det retroaften på Fjellstua som står på programmet, og da herligee slagere fra 60 og 70-tallet.

-Og med retroaften mener du altså dans.
-Ja, og musikken, for det var vanlig med dans på Fjellstua på den tiden, og nå går vi samarbeid med Fjellstua for å lage en flott kveld for en gruppe mennesker det ikke er så mange tilbud til. Nemlig de godt voksne.
Men, når det er sagt så er denne musikken faktisk også populær blant den yngre garde. Jeg har selv barnebarn som elsker musikken fra denne perioden, så en trenger ikke være 60 pluss for å komme. Tvert imot. Alle er velkommen, sier han.

Som nevnt er Zeltic ei gruppe mange har et forhold til, og ikke minst det en kjenner medlemmene, som alle kommer fra Ålesund.
Gruppa består av Sverre Osnes på keyboard og vokal, Harald Krogen med bass og vokal, Håvard Almås på trommer og vokal, Arne Marstrander hovedvokal, Richard på sologitar, og pappa Franz von Løwensprung på keyboard, gitar og vokal.

Håper på fortsettelse

-Hvilken musikk skal dere servere de dansende?
-Det blir låter fra blant annet Hollies, Beatles, The Monkees, Bob Dyland, Smokie, Creedence og Dr.Hook, for å nevne noen.

Dans til fengende toner og denne utsikten? Bare å gjøre seg klar!

Tre av medlemmene i Zeltic er aktive i Gammelpopens venner og lever for musikkulturen i byen, både før og nå. Noe de ikke er alene om. For også på Fjellstua ser de fram til kvelden.

-Dette synes jeg er veldig kjekt, sier Ann Helen Støbakk, som er daglig leder på Fjellstua og som håper å kunne få til dette flere ganger.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!

WordPress Ads