Slinningsbålet: -Fyll fjorden eller se livesendingenOppfordringen fra bålgjengen på Slinningen er klar før lørdagens store begivenhet. Og den er rett og slett at folk ikke skal møte opp på Slinningen for å se på bålet.

Time etter time, dag etter dag vippes og lempes paller fram og opp, og stadig lenger opp. Rundt 30 meter skal det bli når bålet er klar for tenning lørdag. Men rådet er klart: Ikke møt opp. Fyll fjorden eller se livesendingen til Bypatrioten.

-Vi vil helst at folk skal fylle fjorden med båter på betryggende avstand, eller se Bypatrioten sin livesending.

Det sier bålveteran Simon Rønneberg Eiken.

Simon sin oppgave er arrangement, logistikk og andre nødvendige oppgaver, for selv om arrangementsbiten er mindre i år grunnet koronasituasjonen så har han nok å henge fingrene i.

-Normalt er det min oppgave å blant annet sørge for busstrafikken fram og tilbake, men i år er det annerledes, for nå oppfordrer vi folk til ikke å komme, forteller han.

I skrivende stund har høyden på bålet passert 23 meter, og Simon kan fortelle at mellom 15. og 20 personer er med i kjernen som nå er aktive med selve byggingen.

-Mot slutten kommer det en del eldre for å være med på byggingen, og vi ser for oss et bål på rundt 30 meter høyde, så det skal bli stort og godt også i år, sier han.