Sjøbua åpner i ny drakt med ny meny(Annonsørinnhold): Når Sjøbua nå åpner dørene er det med ny kjøkkensjef, en mer fresh stil og helt nye matopplevelser. Bypatrioten var med på prøvesmaking dagen før dagen.

Kokkelærling Monique Nårstad (t.v), kokk Nokolaj Trusins, kjøkkensjef Tiago Lopes og innhaver Hege Breivik Farstad vil overraske sine gjester med nye smaksopplevelser i en restaurant som er freshet opp til et allsidig publikum.

-Vi har brukt tiden godt, frisket opp restauranten og er nå klar for å åpne dørene for alle. Vi ønsker at Sjøbua skal  være et sted for både store og små, familier og alle fra næringslivet som vil besøke oss, forteller innehaver Hege Breivik Farstad.

Hun og de ansatte har nemlig tenkt på bredden av gjester når de har gjort klar den vakre Sjøbua, som har en helt spesiell beliggenhet ved sundet.

Det gjør også at gjestene kan stige om bord i lekteren som ligger rett ved restauranten.

-Akkurat nå er det jo helt nydelig å kunne nyte kveldssola fra lekteren, etter et godt måltid.

Der kan en kose seg med noe godt å drikke, for vi har alle rettigheter, sier hun.

Hege, kjøkkensjef Tiago Lopes og kokk Nikolaj Trusins legger lista høyt når det kommer til kvalitet.

Opplevelsen både av det visuelle og smaken skal være stor, og ikke minst vil de komme med overraskelser.

-Ja, vi kommer til å endre menyen ganske ofte. For vi vil gi våre gjester nye smaker og opplevelser. Men klippfisken er alltid fast på menyen, selv om den kommer i forskjellige variasjoner, så også der skal våre gjester får positive overraskelser, sier hun.

Her snakker vi dagens fangst, og vi snakker lokal fangst av nydelig sjømat, men hvor gjester som ønsker kjøtt også skal bli møtt med gode opplevelser.

For Sjøbua har til en hver tid en kjøttrett på menyen.

(Fortsetter under

Det er viktig for de ansatte ved Sjøbua at de "kan" maten. Kjenner smakene og innhold. Her er det kokkelærling Monique Nårstad og servitør Joakim Vassvik som smaker en av hovedrettene på menyen.

Så til smaken, eller smakene. Her kan vi ikke annet enn å lene oss tilbake og si; Gled dere!

Bypatrioten fikk nemlig være med på prøvesmaking av hele åpningsmenyen.

Bakgrunnen  for en kveld som dette, er at de ansatte skal kjenne rettene, smakene, bakgrunnen for maten, allergener og ikke minst hva en kan anbefale en gjest med spesielle ønsker. 

Her kom det smaker vi aldri før hadde smakt, nei faktisk ikke visste fantes.

Det være seg forretter eller hovedretter. Og for ikke å snakke om dessertene som prikken over i-en.

Oster, hjemmelagde iskrem og sorbet, blåskjell, kreps, krabbe, torsk, breiflabb, hummersuppe, asparges, storfe og, ja vi stopper der.

Tilbehøret som variasjoner på poteter, sauser, dryssing, danderinger og alt rundt skal vi ikke begi oss inn på. Rett og slett fordi det var lett overveldende.

En må nesten smake selv!

Dessert skal være prikken over i-en. Og denne kombinasjonen var nådeløs for de som holder tilbake.

Kamskjell som forrett blir vel aldri feil? Og husk, maten skal også nytes med øynene.