Slik blir den nye leikeplassen i ByparkenNå er det endelig bestemt hvordan den nye leikeplassen i Byparken skal se ut. Og det blir en påkostet park som ikke kommer til å stå tilbake for noe annet her i byen, skal vi tro de som nå skal få den på plass.

Slik ser selskapet KOMPAN as for seg at den nye leikeplassen i Byparken skal se ut når den åpnes en gang i oktober.

(Tekst: Fridgeir Walderhaug).

Hvem har vel ikke gode barndomsminner fra stunder på leikeplassen i Byparken?

De aller fleste vil vi tro, i alle fall om en er vokst opp i Ålesund.

For her dissa vi oss, venta på noen som kunne sitte på andre enden av bikkedissa, eller vi snurra rundt på karusellen.

Jo, minnene står i kø.

Nå skal nye generasjoner få oppleve leikeplassen og skape seg egne minner, men da fra en helt ny leikeplass som er rikelig påkostet.

Syv tilbydere kom på banen da kommunen ville ha forslag på hvordan den nye leikeplassen skulle se ut.

Selskapet KOMPAN as dro det hele i havn, og det med et forslag som vil koste rundt 1,67 millioner kroner.

”Løsningen gir et veldig harmonisk og godt helhetsinntrykk, med farger og tema som er lekent og gjennomført fint”, sier kommunen blant annet om KOMPAN sitt forslag.

(Fortsetter under).

Linda Fiskerstrand Sperre, (t.v.) er landskapsingeniør hos veg, grønt og anlegg i Ålesund kommune. Jonette Valaas Skare er rådgiver konserninnkjøp. Begge tror den nye leikeparken i Byparken vil bli en fin plass for både store og små barn, og barn med fysiske utfordringer.

Forslaget har med seg et godt utvalg av apparater, og som igjen gir variert mulighet for lek og aktivitet for barn i ulike aldere og med ulike funksjonsnivå, mener de.

Med andre ord vil den nye leikeplassen framstå som et flott alternativ både for små og store, samt barn med fysiske utfordringer.

-For oss har det vært avgjørende å få mest mulig ut fra de pengene vi hadde til rådighet. Løsningen til KOMPAN var den beste, og vi får nå en veldig fin variasjon i leikeapparat både for de yngste barna, og de litt eldre, forteller Jonette Valaas Skare ved kommunens innkjøpsavdeling, på kommunens nettside.

Linda Fiskerstrand Sperre, landskapsingeniør hos vei, grønt og anlegg hos Ålesund kommune tror dette blir stor stas.

-Dette kommer til å bli en fantastisk flott leike- og samlingsplass midt i bysentrum, sier hun.

Arbeidet er det anleggsgartner Ingvar Jonassen AS i Molde som skal ta seg av, og 24. august til 6. september vil arbeidet med å montere apparatene gjøres. Deretter blir parken klargjort for publikum.

-Det er nok et væravhengig arbeid, men vi regner med at vi får åpnet parken i oktober. Noen eksakt dato har vi ikke enda, sier Linda Fiskerstrand Sperre.