Skifrie turtips for eventyrlystneNull snø og skiene er stuet vekk? Ingen problem. Her er Turistforeningens tips til flotte dagsturer i påska.

Opp og ut - uten ski


Det virker som om vi kan se langt etter snøen i påska, vi som har hjemmepåske her ute ved kysten.

Men det er likevel mange fine dagsturer man kan ta uten ski på beina, og uten at det krever så veldig mange anstrengelser.


Ålesund og Sunnmøre Turistforening har satt opp en liste med fine dagsturer til ulike steder på Sunnmøre for Bypatriotens lesere.

Så velg deg ut en eller to turer i løpet av fridagene, smør nistepakke og dra ut på tur.

Det går helt fint å la skiene stå igjen hjemme. Og - du kan jo alltids pakke med en Kvikk Lunsj, kakao og appelsin for å få en ørliten påskefølelse underveis. 

Sula: Nøringset – Eltrane, fin sti, de første vårblomstrene kommer ofte tidlig her. Fine rasteplasser i fjøra, og enkelte steder leiker selen nesten innmed land.

Runde: Fyret er nyoppusset og på denne tida er det et yrende fugleliv der ute.

Ulstein: Fjøretur på Flø, med mulighet for å gå videre til Ytrefølvatnet.

Lepsøya: Sykkeltur fra ferga til Rønstad, videre på sti til Rønstadhelleren. På andre sida av øya ligger Eventyrskogen og Trollstien på Gaukane og Dyringane. Spennende turer som også passer for de minste. Start ved prestegården ved Kjerstadsanden.  (Saken fortsetter under annonsen)

Finnes det noe mer spennende enn utforske naturens eget krypinn? Dollsteinhola på Sandsøya er et eldorado for eventyrlystne store og små. Husk gode sko og klær som tåler å bli skitne - og hodelykt. Hula går 180 meter innover! (Foto: Jørn Løset)

Gursken: Ferge fra Åram til Voksa, sykkeltur videre til Helland på Sandsøya. Herfra kan du gå over et skar og komme ned til Dollsteinshola.

Sykkyvlen: Hyttetur på Velleseter. Per i dag er det bart opp til hytta

Vanylven: Nystøylhornet fra Sandvikdalen

Volda: Lidaveten, kjekk tur med fantastisk utsikt! Gå fra Berkvika/Eideim

Ørsta: Klatring i Skorgeura, eller «bare» tur i Skorgedalen, nydelig tur!

Bypatrioten ønsker alle en riktig god tur og ei fin påske!