Til toppen

Sentrum får ny thairestaurant

Lokalet i Rasmus Rønnebergs gate har en lang historie som hotell, serveringssted og kafé. Nå skal Thai-restauranten SOI ONE sørge for smakfulle retter i en hyggelig atmosfære.

Navnet på den nye restauranten er SOI ONE, og soi betyr sidegate på Thai, så “sidegate 1” er betydningen når innehaverne nå åpner restaurant i lokalene som sist huset The Monkey Bar.

Dette har vært en kjent utsikt for spisende gjester i mange år. Nå er det velsmakende thaimat som skal på menyen.

Thailandsk kultur

-Vi har fra før SOI ONE i Langevågen som er mer en plass for takeaway. Her i lokalene vil det bli restaurant med alle rettigheter, og god smakfull mat fra Thailand, forteller André Skåre, som sammen med kona Nualchanwi og Bastian Wangsmo i hvert øyeblikk er klar med å åpne deler av restauranten.

-Vi skal ha hele etasjen, men starter nå med rundt 90 sitteplasser i lokalene mot Rasmus Rønnebergs gate. I den delen det til nå har vært konferanseavdeling skal vi også servere mat, og det blir muligheter til å ha lukket lag for de som ønsker det, men det området vil bli klart etter hvert, forteller han.

Innehaverne er i skrivende stund litt usikker på nøyaktig åpningsdag, men i løpet av ei god uke mener de å kunne invitere inn de første gjestene til bords.

Det er mat basert på oppskriftene fra Nualchanwi Skåre SOI ONE skal servere kundene. Oppskrifter fra hennes hjemby i Thailand. Her er hun i det nyoppussede lokalet sammen med ektemannen André (t.v) og Bastian Wangsmo.

-Maten er basert på thailandsk matkultur, og den er svært variabel. For maten fra nord er ikke den samme som i sør. Her er det mange lokale variasjoner, og vårt konsept er rask og smakfull mat. Litt preget av streetfood og thailandsk fastfood, om vi kan si det slik.

-For her snakker vi både takeaway og å kunne sitte inne og kose seg?
-Ja. En av de tingene som trigget oss med lokalet er nettopp at det er mulig å stoppe noen sekunder utenfor og hente mat.
For vi kjører en app-løsning både for takeaway og bestilling fra bordet via en QR kode. Da kommer maten til bordet, eller står klar på disken på det tidspunktet kunden ønsker å hente matet. Bruken av appen gir også kundene 10 poeng i vårt eget rabattsystem, sier Skåre.

Det er kona Nualchanwi sine oppskrifter de baserer driften sin på.

-Dette er oppskrifter hun er vokst opp med hjemme i Thailand, og har sitt preg fra der hun vokste opp.
Samtidig skal vi servere Bastian sine nydelige smashburgere, avslører han.

Lokalene i Rasmus Rønnebergs gate har i mange år vært en plass der folk har fått servert mat.

Dag og kveld

-Jeg elsker å lage mat, og burgerne har jeg forsket fram slik jeg liker dem, forteller burgereksperten Bastian Wangsmo selv.

-Alt blir laget her på huset. Kjøttet er alltid ferskt og både kvernes og blandes her. Og det serveres med en smak av Thailand. Litt fusion. Dette er kjappe velsmakende og ikke minst rimelige burgere, sier han.

De tre driverne er klare på at SOI ONE også er et sted en kan komme for å få seg noe og drikke, selv om det primært er en spiserestaurant. Og de satser på å holde åpent fra formiddag til sent kveld.

-Vi har et velsmakende lunsjkonsept, og vi skal serveremat både til lunsj, middag og kvelds, for kjøkkenet stenger ikke tidligere enn restauranten. Og i helgene vurderer vi å holde åpent til 02.00.
I lokalene har vi fått en spennende digital løsning på musikk og lys der det tilpasses når på døgnet det er, så vi gleder oss til å åpne dørene om rundt ei ukes tid, forteller Skåre.