Til toppen

\ loading=

Strålende start for Sparebanken Vest i Ålesund

Med ti banker i Ålesund skulle man tro det ikke var plass til enda en bank, men det har Sparebanken Vest motbevist. Nå er de på jakt etter flere medarbeidere.

TRIVES I BYEN: Eirik Vartdal og resten av de ansatte i Sparebanken Vest har funnet seg godt til rette i kystbyen Ålesund.

Å etablere seg i et marked med mange aktører kan fort gi en tøffere motbakke enn den bratte kurven til alle rentehevingene det siste året. En analyse av situasjon kunne fått de fleste eksperter til å fraråde å satse på det sterkeste i det som kunne se ut som et mettet marked.

 

For å gi et lite eksempel. I Åsane bydel i Bergen bor det like mange mennesker som i Ålesund. Der er det en bank mens det i Ålesund allerede var ti banker på plass.

 

Sparebank Vest tok likevel sjansen for to år siden, året før Norges nest største sparebank fylte 200 år.

 

– Vi var elleve personer som utgjorde den nye Ålesund-filialen for to år siden og da hadde vi verken telefoner, datamaskiner eller kunder. Faktisk hadde vi heller ikke noe kontor. Det er vel det nærmeste jeg kommer gründer-følelsen. Siden den gang har vi bygd stein på stein. Folk som ikke kjente hverandre da er veldig gode kollegaer i dag, sier banksjef for personmarked i Sparebanken Vest, Eirik Vartdal.

 

– Vi har blitt godt tatt imot av både kunder, næringslivet, organisasjoner og andre banker. Når det kommer en så sterk aktør til byen, må alle være litt ekstra skjerpet, for man vet hvor mye muskler en så stor aktør har, legger han til.

 

Slik ble starten

Sparebanken Vest så dagens lys i Bergen i 1823. Biskop i Bergen, Jacob Neumann, gikk sammen med 99 andre og startet en bank som skulle eies i fellesskap. Målet var å bekjempe fattigdom. Siden den gang har banken fått kontorer fra Nærbø i sør til Måløy i nord med over 700 ansatte.

 

I 2021 sto Sunnmøre altså for tur med kontorsted nummer 35 og 36.

 

– Vi startet opp i Ålesund og Volda, fordi vi mener at sunnmøringene har en større tilknytning til Vestlandet og kysten enn hva de har både nordover og østover.

 

Nykomlingen i byen har blitt møtt med åpner armer.

  

MIDT I BYEN: Sparebank Vest har kontor i Kongens gate 1 med nydelig utsikt til byrommene.

 Næringslivet her stiller krav og vi prøver så hardt vi kan å levere. Nå har vi bikket fem milliarder kroner i forvaltningskapital. Og det er utrolig bra, for det er mye mer enn vi hadde forventet da vi startet opp. Et realistisk anslag ville være et sted mellom 2,5-3 milliarder, som vi altså er langt over nå. Dette har vi klart siden vi har flinke folk som virkelig har stått på fordi de brenner for faget og ønsker å gi gode opplevelser til kundene. Alt handler om at vi har de rette folkene ombord.

 

Kontor midt i byen

Sparebanken Vest har fått kontor midt i byen i Kongens gate 1. En mer sentral lokalitet er ikke mulig å få tak i. De innbydende og nypussede lokalene gjør at du føler deg velkommen. Og de store vindusflatene ute mot byrommene gir en følelse av tilhørighet.

 

Nærhet til kunden er en sentral tanke hos Vartdal og de andre i banken.

 

– Av og til er det en god ting at vi får starte på bar bakke. Det ga oss en helt ny portefølje og det gjør at vi kan bruke mye tid på kundene. Når du besøker oss får du ikke følelsen av å komme inn i en tradisjonell bank med skranke. Det blir i stedet personlige møter, sier Vartdal.

  

– Så lenge man jobber med kunder, uansett hvilken bransje man er i, så må kunden være i fokus. Det blir gjennomskuet veldig fort om det er bare tomt prat. Vi ønsker å skape en snøballeffekt, der folk snakker om oss til naboene og næringslivsaktører fordi de fikk en god opplevelse, legger han til.

 

Jakter rådgiver

PUSSET OPP: Kontorene i Kongens gate 1 er nyopppusset.

Nå har de 15 ansatte i Ålesund og to i Volda, men har planer om å vokse videre. Nå jakter de en rådgiver på privatmarkedet.  

 

– Vi søker en finansiell rådgiver som er opptatt av å levere enestående kundeopplevelser, og som synes salg og rådgivning er gøy. Teamet personen blir en del av består av kunnskapsrike og engasjerte rådgivere både innenfor privatmarked og bedriftsmarked, som heier på hverandre, sier Vartdal.

 

Om dette har trigget interessen din, så forteller banksjefen litt mer om hva de ser etter i sin nye kollega.

 

– Vi ønsker en utpreget lagspiller med evne til å raskt bygge og utvikle gode relasjoner, både internt og eksternt. Som rådgiver må en være analytisk, proaktiv og initiativrik for å finne de beste løsningene for kundene, være fleksibel og ha evne å snu seg raskt når omgivelsene krever det. Du må trives med et høyt tempo og håndtere å ha mange baller i luften samtidig.

 

Er du blitt fristet av å bli en del av Sparebanken Vest, så kan du søke via denne annonsen. Der får du selvsagt også mer informasjon om stillingen. Fristen er 15. januar.