Rådhusplassen et trist syn.Snart blir det vi kaller Rådhusplassen til Joachim H. Rønnebergs plass, noe som passer bra ettersom statuen av krigshelten står nettopp der. Men dekket på plassen er lite ærerikt.

Stadig større felt må kommunens folk rykke ut for å dekke med sement. Det som skal bli Joachim H. Rønnebergs plass er et lappeteppe.

Det var ikke småpenger vi gikk og leita etter da vi spaserte over det som om ikke lenge blir til Joachim H. Rønnebergs plass, og vi så raskt at dette er mer snakk om store penger, og da i reparasjoner.

For hele plassen er et lappeteppe der Ålesund kommune nå må fylle igjen sprekker og store felt hvor fliser har løsnet fra dekket.

-Ja dette er noe vi går og tenker på hver eneste dag, og som vi gjerne skulle ha fått gjort noe med, sier Kai Rune Gjervik som er rådhusforvalter i Ålesund kommune, og dermed også ansvarlig for alt som har med hus og plass å gjøre.

-Hva stopper dere?

-Pengene. Det vil i alle fall koste opp til 20 millioner kroner å utbedre plassen, for her er det snakk om å gå helt ned til membranene nederst. Under plassen ligger det jo både arkiver og parkeringsplasser.

Slik vi ser det må alt bort, og det må legges på nytt dekke, sier Gjervik.

(Fortsetter under).

30.august 2014 avduket prinsesse Astrid statuen av krigshelten Joachim H. Rønneberg. Når plassen nå skal bære hans navn er det et lite ærefullt dekke på plassen.

30.august 2014 ble statuen av Joachim H. Rønneberg avduket på Rådhusplassen av prinsesse Astrid.

Den legendariske lederen av operasjonene Gunnerside ved Rjukan og Fieldfare i Tafjordfjella sovnet inn 21.oktober i fjor.

Og i mars i år kunne leder i kultur- og oppvekstutvalget, Anne Berit Støyva Emblem (Ap) kunngjøre at et enstemmig utvalg hadde bestemt at plassen skulle få navnet til krigshelten.

Dermed blir Rådhusplassen (som faktisk ikke er plassens navn) til Joachim H. Rønnebergs plass.

(Fortsetter under).

Her har dekket sprukket opp til også å bli farlig å ferdes på.

Men så var det altså dette med dekket på plassen som skal hedre vår krigshelt.

-Det er jo ikke pent slik det er nå Gjervik?

-Nei, det skal vi være skjønt enige i. Og det blir jo bare verre på somrene. Saken er den at det er ikke brukt ekspansjonsfuge i flisleggingen. Det gjør at det spesielt på varme sommerdager utvider seg og sprekker opp.

Vann og kulde spiller også inn.
Det vi gjør nå er rett og slett å fylle på med sement der det sprekker opp.

-Det er ikke noen videre plan på å få det utbedret?

-Ikke nå. Det er som nevnt et stort og kostbart arbeid, så dette er noe vi må se på i en større sammenheng, blant annet med nye Ålesund kommune og arbeid videre.
Det må budsjetteres og lages en plan på arbeidet og hvilket dekke som skal legges.

Når rådhusfasaden ble renovert var det diskutert å gjøre noe med det, men det ble lagt på is enn så lenge, forteller Kai Runde Gjervik.  

Sprekkene og ødeleggingene nærmer seg krigshelten vår som står på sokkel.

Det som skal bli Joachim H. Rønnebergs plass har etter hvert fått et fint miljø rundt seg. Også blomstene liver opp i bybildet, men en bør helst unngå å se ned.