Til toppen

-Puben blir prikken over i-en

Det tror hotelldirektør Silje Viken Skarlund ved Thon Hotel Ålesund. Hun mener den nye irske puben på Brunholmen vil gi området et løft og en totalopplevelse. For da kan du sove, spise, drikke og kose deg, i tillegg til å nyte god kultur.

Det er her, i bygget som viser seg fra sin beste side ut mot Aksel Holms plass og Brunholmgata Thon og Resthon ønsker å etablere en ekte irsk pub.

Planene om en irsk pub på Aksel Holms plass, ved innkjøringen til Molovegen har vært kjent noen uker, og når Silje Viken Skarlund snakker om “området” så er det den østre og sentrumsnære delen av Aspøya, der hotellet hun leder, Thon hotel Ålesund, ligger helt sentralt.

Vil bety mye

-Jeg tror dette vil bety mye for området. For tenk bare på hva vi har fra før med overnatting, matservering både på hotellet og de nærliggende spisestedene, og nå med nye eiere på Sjøbua. I tillegg har vi kulturtilbudene som Teaterfabrikken gir oss.
Og at vi det nå ser ut til at vi får en irsk pub i enden av hotellet vil bety mye for oss og publikum. Det styrker helheten i området.
En kan overnatte på hotellet. spise et godt måltid hos oss eller noen av de andre aktørene, stikke innom puben, for så å fullføre en hyggelig kveld på Teaterfabrikken, sier hun.

Det er Thon-gruppen som planlegger den nye puben, og som eier hotellet.
Hotelldirektøren tror puben vil bety mye for hotellet, og hun setter pris på å kunne samarbeide med et dedikert selskap i Thon-gruppen om det irske innslaget på Brunholmen.

-Ja, det er jeg glad for. Thon-gruppen har Resthon, et selskap som virkelig kan dette med å drive utesteder. Et samarbeid med dem vil gi oss en flott irsk pub.
Vi skal blant annet stå for matservering fra eget kjøkken, samt at vi tar et av hotellrommene og gjør det om til direkte inngang fra hotellet til puben.

Hva med litt god fingermat?

-Hva ser du for deg å servere i puben?
-Det blir nok type småretter. Fish & chips, eller ei god fiskesuppe for eksempel. Det er jo populær pubmat i Irland, og dette blir en flott pub med god kvalitet i alle ledd, både på interiør, servise og servering.
For det skal være en hyggelig plass å sette seg ned, sier hun.

I lokalene har det opp gjennom åra vært alt fra reisebyrå og kunstatelier. Nå skal det bli pub om alle planene blir godkjent av kommunen.

-Jeg vet ikke hvor saken står nå, men vi håper at det blir godkjent, og at vi kanskje kan få en åpning i løpet av sommeren. Litt artig er det også for meg. For det var hos reisebyrået i de lokalene jeg begynte min yrkeskarriere, sier hun.

Fløtten tilbake?

Til midten av 50 tallet hadde Ålesund “Fløtten”. En båt som tok passasjerer over sundet fra Skateflua til Brunholmen.Og en slags forbindelse over sundet har gått mange runder opp gjennom historien etter at “Fløtten” la inn årene. Blant annet Bypatrioten i 2018, som du kan lese mer om her.

Om ikke “Fløtten” kommer tilbake så ser Silje gjerne en løsning på akkurat det.

-Tenk så stilig det hadde vært. Men det kan også være ei bro eller tunnel i rør, sier hun.

-Det ville blitt fantastisk for alle som driver her. Å få folk fraktet over sundet fra Skateflua hadde vært topp.

Thon Hotel Ålesund har nettopp fått ferdig sin flotte uteservering med en fantastisk utsikt mot Molja og nord.

Ny uteservering

For vi har jo også fått en nydelig uterestaurant på hotellet, med en fantastisk utsikt mot nord. Et lunt sted med varmelamper og markiser.
Der vil vi servere mat og god drikke i sesongen. Og vi åpner uteserveringen når været tillater det, for det blir en offisiell åpning skal det bli etter hvert.

-Sauna med påfølgende mat da?

-Ja, absolutt ingen dum idé. Svai sauna ligger jo rett ved og skal utvide. Det har blitt et svært populært tilbud mange benytter deg av.
Ta en sauna, litt mat, innom puben og avslutte kvelden med et kulturinnslag. Strålende, sier hun.

Lokalet i enden av hotellet er klargjort. Nå skal tillatelsene på plass.

-Lokalet er tømt og rensket, så nå er det byggingen som gjenstår. Og da snakker vi om to etasjer med god plass. I det store og hele snakker vi om bo, soling, bading, mat, kos og underholdning. Dette blir veldig bra, sier Silje Viken Skarlund.

 

WordPress Ads