Til toppen

\ loading=

Påfyll av skredvett før skisesongen

Det nærmer seg sesong og for alle skientusiaster er det bare å se hit. DNT Sunnmøre gjentar nemlig fjorårets suksess med skredkvelder om tryggere ferdsel i vinterfjellet og over 200 personer har allerede meldt seg på.

Foto: DNT, Jens Arne Gjørsvik.

– Vi er mange som nesten ikke klarer å vente til vi kan ta på skiene og starte sesongen. Samtidig vil jeg råde alle til å bruke ventetiden til å lære mer om potensielle farer og hva man må kunne for å ferdes i vinterfjellet, sier Jørn Håskjold, styreleder i DNT Sunnmøre

I fjor arrangerte de skredkveld i Ålesund. Det gav så god respons at de utvider tilbudet.

– Neste uke blir det temakveld både på Terminalen i Ålesund og Rokken i Volda. Det er kjekt å se at det er mange som ser dette som en bra anledning til å forberede seg til årets skisesong. Ingen skades av å få påfyll til hvordan gjøre fornuftige veivalg i fjellet. Vi håper dette kan være et lite tiltak for færre ulykker i fjellet, sier Lasse Hoel som er aktivitetsansvarlig i DNT Sunnmøre

– Vi lover å fylle på med masse entusiasme og kunnskap om topptur sammen med andre, sier han.

Foto: DNT, Jens Arne Gjørsvik.

Trygge veivalg i vinterfjellet

Hovedtema for skredkvelden er hvordan man skal ta trygge veivalg i vinterfjellet og bevare skigleden samtidig som man er bevisst på naturfaren man utsetter seg for.

– Gustav Pless er hovedforedragsholder og vil gi deltakerne en god innføring i skredvurdering og risikoredusering. Gustav bor i Volda og jobber til daglig for NVE og Varsom, som vaktleder i snøskredvarslingen, observatør i Sunnmøre varslingsregion og som skredgeolog. Han er utdannet geolog og Tindevegleder med internasjonal godkjenning, forklarer Hoel.

I tillegg blir det vist både skifilm og en presentasjon av DNT Sunnmøre.

– Vi skal innom mange viktige temaer som hva er skredterreng, hvordan man tar trygge veivalg, bruk av rett utstyr og mye mer, sier han.

Er dette noe for deg? Da finner du mer informasjon og lenke til påmelding her!

Skredkveldene er et samarbeid mellom DNTs medlemsforeninger, Varsom – Snøskredvarslinjen, CARE og forlaget Fri Flyt. Sammen arrangerer de skredkvelder på 26 steder i landet, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!