Opplev "Restriksjonskunst"Kulturinstitusjoner verden rundt har, på grunn av sammenbrudd i økonomi og logistikk, måttet utsette, endre og redusere omfanget av planlagte prosjekter. Jugendstilsenteret & KUBE i Ålesund var intet unntak, men takket være midler fra Kulturrådet, kan de denne høsten spre undring, glede, opplevelser og viktig samtidskunst i bybildet via prosjektet "Restriksjonsskunst". 

Vi ble med ut da Jugendstilsenteret & Kube skulle montere fasadeverket til billedkunstner Kiyoshi Yamamoto. Jammen dukket ikke kunstneren opp selv! Se video over. 

Christiane Lieungh fra Jugendstilsenteret & Kube sammen med billedkunstner Kiyoshi Yamamoto

Mer om prosjektet: 

Jugendstilsenteret & Kube måtte stenge ett av to bygg for visning av kunst og utsette planlagte prosjekter til 2021. Da pandemiens konsekvenser ble et faktum, hev de seg rundt og satte sammen et prosjekt med ønske om å kunne snu katastrofeåret 2020 om til noe positivt. Midler fra Kulturrådet gjordet dette mulig, og prosjektet "Restriksjonskunst" var født. Målet var å gi kunstnere lønnede oppdrag og å gi publikum i regionen mulighet til å oppleve og engasjere seg i samtidskunst i en periode hvor begrensningene er store.

De har invitert de tre kunstnerne Kiyoshi Yamamoto, Kirsty Kross og Brynhild Winther til å bidra med nyproduserte kunstverk. Disse tar utgangspunkt i situasjonen vi befinner oss i, og vil bli formidlet gjennom alternative kanaler i hele regionen. Det er ikke snakk om tradisjonelle utstillinger i eget hus.

Kuratorer for prosjektet er Solfrid Otterholm og Christiane Lieungh.