Til toppen

Øivind Tiller blir kjøkkensjef for Sjøbua

Når Sjøbua åpner dørene til høsten står Øivind Tiller ved roret som kjøkkensjef. Han kommer fra stillingen som soussjef for Britannia hvor han har bygget flere suksessfulle konsepter, er omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost, skriver 62 nord i en pressemelding.

Øyvind Tiller har takket ja til stillingen som kjøkkensjef på Sjøbua og gleder seg til å løfte stedet. Bærekraft er viktig og kvalitet trumfer alltid kvantitet, sier han.

– Det var lett å takke ja til jobben som kjøkkensjef på Sjøbua. Jeg er lidenskapelig interessert i fisk og skalldyr og beliggenheten er helt unik – rett ut i havet, sier Øivind Tiller som tar med seg samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse og flytter til Ålesund hvor de skal jobbe som team.

Med en far som var leder på fiskefabrikk var det i oppveksten fast tradisjon med flere fiskemåltider hver uke.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med alt og bringe Sjøbua tilbake på kartet, sier Øivind som mest av alt ser frem til er å tilberede mange fine fiskemåltider i samarbeid med ulike produsenter.

– Det å få muligheten til å være med på hele prosessen fra dyr til produkt er inspirerende, sier kjøkkensjefen som legger til at bærekraft er viktig og at kvalitet alltid trumfer kvantitet.

I tillegg til å være kokk er Øivind utdannet ølsommelier og har et etablert samarbeid som produktutvikler hos Røroskjøtt. Sammen med Rørosbryggeriet, Autsman, Monkey Brew og Dahls har han utviklet flere øltyper, og hos Britannia laget Øivind det meste av det som ble servert av spekemat, bacon og andre kjøttprodukter. Han har også vunnet gull i oste-VM med Britannia Blå og oppnådd spesialistmerket med både Britannia Blå og Nidelven Blå.

Knut Flakk og 62 grader nord utvider satsingen langs Brosundet og åpner Sjøbua til høsten. 

Flytter til Ålesund med samboer

Øivind Tiller flytter til Ålesund sammen med samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse som er ansatt som soussjef, og sammen vil de jobbe tett med utviklingen av Sjøbua.

Tonje flyttet fra Bergen til Trondheim for å studere, men valgte følge lidenskapen hun har hatt fra hun var barn – nemlig mat. Dermed søkte hun jobb på Britannia, og ble en av de få utvalgte som ble tatt inn som voksenlærling. På Britannia jobbet hun under Christoffer Davidsen hvor hun fikk dyrke interessen for finesse, luksus og eksklusivitet. Og i Brasserie Britannia og Jonathan var det kvalitet og de rause smakene som var i fokus. Tonje har allerede gjort seg bemerket i bransjen, og i fjor sommer ble hun invitert til Berlin av statsråden for å snakke om akkurat det å være voksenlærling.

– Jeg håper min entusiasme for luksus og det eksklusive kan bidra til en fantastisk opplevelse for gjestene som skal besøke Sjøbua. Som født og oppvokst på Vestlandet er et av mine beste barndomsminner å tilbringe sommerdagen på fisketorget i Bergen, og spise varmrøkt makrell og bøkling i solsteken. Jeg har lyst til å gjenskape den følelsen for gjestene, og skape matminner de har lyst til å komme tilbake til, sier Tonje.

62 nord og Hotel Brosundet i Ålesund utvider sin aktivitet i sentrumskjernen i Ålesund. 

Satsningen med Sjøbua er i følge 62 nord en naturlig videreutvikling av Hotel Brosundet som storstue i Ålesund.

Øivind Tiller trer inn i hotellets ledergruppe og vil sammen med resten av teamet bidra med å utvikle hotellet som en destinasjon for gode matopplevelser.

– Med en sterk faglig kompetanse vil Øivind styrke det kjøkkenfaglige teamet på Hotel Brosundet. Vi har flere spennende konsepter som skal utvikles og hans erfaring, engasjement og personlige egenskaper er svært positiv inn i dette arbeidet, sier forretningsutvikler Christel Furnes Stene.

Øivind Tiller tiltrer stillingen som kjøkkensjef 1. juni og Tonje Elisabeth Vatne Fykse starter i sin stilling som soussjef i løpet av sommeren.

Sjøbua vil åpne høsten 2023.