Nonna Lina – Ekte italiensk lidenskap(Annonsørinnhold) Nonna Lina på ”Posthjørnet” i Korsegata / Keiser Wilhelms gate tar deg med inn i den italienske mattradisjonen på en uforglemmelig måte. Og snart kan du bli med enda dypere inn i italiensk lidenskap for mat og drikke.

Laura Borghini serverer gjerne husets pizza spesialdesignet for barn.

-Vi gleder oss til å fylle restauranten når vi arrangerer ”Aperitivo Wine and Dine” 28.februar, sier Gunnar Ramsli.

I to år har han og hans italienske hustru Laura servert italiensk mat slik italiensk mat skal serveres.

-Jeg elsker den italienske mattradisjonen og brenner for å formidle den videre, sier Gunnar. Hver ledige time bruker han imidlertid på Nonna Lina og parets felles lidenskap, italiensk mat.

Det er Laura som driver restauranten til daglig, og nylig måtte paret føye seg for ”folkekravet”; å holde åpent sju dager i uka.

-Vi hadde normalt stengt mandager, men nå er det full rulle hele uka, forteller han.

Raffaele La Breca er noe så skjeldent som en sertifisert kokk på glutenfri mat, for her er kravene strenge. Alle pizzaene på menyen lager han også med glutenfri bunn i steinovnen hos Nonna Lina.

Nonna Lina er både pizzeria, ristorante og café, for å holde oss til terminologien.

Og restauranten midt i Ålesund sentrum er en trygg havn for alle som har matintoleranse og glutenallergi.

-Det stemmer. Pizzakokken vår, Raffaele er noe så sjeldent som sertifisert på glutenfri mat med spesialisering fra Italia. For her er kravene strenge.

-Det betyr at utvalget er stort også for den gruppen?

-Ja, samtlige pizzaer på menyen kan en få med glutenfri bunn. En bunn som også har falt godt i smak hos gjester uten allergi, forteller Gunnar Ramsli.

Han legger ikke skjul på at de liker å kunne presentere ting ikke alle har.

Derfor er det Villa Import i Oslo som står for leveransene, et selskap som er hovedleverandør på matprodukter fra Italia, og som Nonna Lina har eksklusivitet på her i fylket.

-Det gjelder også vinene vi har, viner som ikke selges i Norge, både hvite, røde og musserende viner som kommer fra Alto Adige i Alpene og Campania i området rundt Napoli, forteller han.

En aperitivo kommer først, og er lett forklart en slags mingling og sosial ramme med samtale, litt å spise og drikke, før en setter seg ned for å eksempelvis nyte fristelser som Raffaele La Breca og Gunnar Ramsli har i armene.

I Norge ”adopterer” vi ofte matkulturer fra andre land, men det er ikke alltid vi gjør det riktig. Som det vi kaller aperitiff, noe mange ser på som en forrett. Slik er det ikke, og det vil komme tydelig fram under ”Aperitivo Wine and Dine” 28.februar.

-For å forklare det enkelt så er det italienske ordet aperitivo. Det er noe en gjør før en setter seg til bords for å nyte hovedretten. Det er en form for mingling og samtale der det serveres noe enkelt å bite i, og litt vin. Med andre ord en sosial ramme som myker opp alt før en går til bords. Dette ser vi nå komme mer og mer, og som er en del av den italienske kulturen.

Dette vil en sommeliér (vinkelner journ.anm) ta for seg på ”Aperitivo Wine and Dine”.

Ved en aperitivo, hva skal en drikke? Hva skal en servere? Det får vi svar på da, sier han, før han byr på ekte italiensk kaffe.

Caffé Tre Ceri heter den nydelige kaffen hos Nonna Lina, spesialimportert fra et lite brenneri i Italia.

-Denne er spesiell, og helt unik i Norge. Det er edle og kostbare kaffebønner fra Umbria-regionen. Der kjøper vi kaffen fra et lite brenneri. Det er litt tullete egentlig, for den er litt dyr til å bli brukt til å lage desserten Tiramisu, men vi gjør det, for alt vi lager her gjøres helt fra bunnen. Men så blir jo tiramisuen veldig god da, smiler Gunnar Øystein når han helt til slutt avslører en liten hemmelighet når han rører ut espressoen han skal servere Bypatrioten.

-Rør sakte med skjeen når du skal røre ut sukkeret i kaffen. Rører du raskt så kjøles kaffen nemlig ned, sier han lurt.

Nonna Lina har plass til 66 personer, men den 28.februar er tallet 40, så vil du være med på ”Aperitivo Wine and Dine” så gå inn på Nonna Lina sin side på Facebook og meld deg på. Og vil du se mer av hva restauranten har å tilby, så finner du nettsiden deres her.

En nydelig pasta? Fisk eller kjøttrett? De tryller det fram hos Nonna Lina.

Pizzafisk til barna?