Til toppen

Sparebanken Møre gir ti millioner til kreftbygg på Åse

Kreftforeningen: - Denne gaven overgår alt vi har kunnet drømt og håpet på.

Det nye Vardesenteret skal bygges i tilknytning til sjukehuset i Ålesund.

Det nye Vardesenteret skal bygges i tilknytning til sjukehuset i Ålesund.

Sparebanken Møre overrasker med tidenes største gave til Kreftforeningen i Møre og Romsdal. De bidrar med ti millioner kroner i gave til bygging av Vardesenteret Møre og Romsdal.

Klinikksjef Jorun Bøyum og generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, mottok gaven fra banken på en pressekonferanse torsdag.

– Dette er en gave til alle i hele fylket som er berørte av kreft; pasienter, overlevere, pårørende og etterlatte. Som sparebank er vi svært opptatt av å gi noe tilbake til samfunnet og befolkningen. Vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å gjøre det på, enn å støtte opp om byggingen av Vardesenteret, sier Trond Nydal, administrerende direktør i Sparebanken Møre.

(Saken fortsetter)

Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen

Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen

Bygger nytt bygg
Vardesenteret Møre og Romsdal er et unikt samarbeid mellom Helse Møre og Romsdal HF og Kreftforeningen. Kontrakten ble signert i mars i år, og nå åtte måneder senere, har Sparebanken Møre sikret fullfinansiering av senteret.

– Dette er så fantastisk! Vi er så glade for dette bidraget fra Sparebanken Møre. Vi har blitt møtt med åpne armer og positivitet fra alle hold under hele prosessen med å etablere nytt Vardesenteret. Men denne gaven overgår alt vi har kunne drømt og håpet på, sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen. 

Fullverdig krefttilbud
4000 pasienter får kreftbehandling i Møre og Romsdal. Årlig er det 1700 nye krefttilfeller i fylket. Vardesenteret skal være et sted å komme innom, en møteplass for uformelle samtaler, men også et sted for å få informasjon, råd og veiledning om egen situasjon. Fysisk aktivitet, kosthold og ernæring, psykososial støtte og rehabilitering og mestring er de fire pilarene som Vardesentertilbudet er bygget på. Alle tilbud og aktiviteter er gratis.

– Med Vardesenteret får fylket vårt et fullverdig krefttilbud. Det er helt fantastisk at vi har fått fullfinansiert bygget, sier Jorun Bøyum, klinikksjef ved Klinikk for kreftbehandling og rehabilitering i Helse Møre og Romsdal. Hun har vært en sentral aktør og en av de viktigste pådriverne for å få et Vardesenter til fylket.

Trond Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre.  (Arkivfoto)

Trond Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre. (Arkivfoto)

Viktig for regionen
Det er gjennom sitt samfunnsutbytte at Sparebanken Møre får mulighet til å støtte prosjektet med ti millioner kroner. Det er ikke første gangen banken kommer med milliongaver til viktige prosjekt til Helse Møre og Romsdal HF.

– Vi har tidligere bidratt til at Helse Møre og Romsdal kunne gå til anskaffelse av en PET-skanner ved sykehuset i Ålesund, og gaven til et Vardesenter er en naturlig oppfølging, sier administrerende direktør Nydal om Sparebanken Møres engasjement.

Kompetansearena for kommunene
Vardesenteret er et lavterskeltilbud først og fremst til kreftrammede, pårørende og etterlatte. Men Helse Møre og Romsdal og Kreftforeningen ønsker også å bruke arenaen til et enda bedre samarbeid mellom sykehuset og kommunehelsetjenesten. Vardesenteret skal være et sted hvor kommunenes kreftkoordinatorer og andre helsepersonell kan få dele erfaringer og hente kompetanse.

Poliklinikk for seneffekter etter kreftbehandling vil etter hvert etableres i Vardesenteret Møre og Romsdal.

Vardesenteret skal bygges mellom Kreftbygget og Åse hotell. Bygget blir 126 kvadratmeter stort og vil ha alt på ei flate. Byggestart er satt til januar 2023.